XS
SM
MD
LG

Obavljena prozivka u FK Slavija

Fudbalski klub Slavija danas je započeo sa pripremama za novu sezonu Prve lige Republike Srpske. Prozivci "Sokolova" odazvalo se 25 fudbalera, uglavnom svi iz prošle sezone, te igrači koji izlaze iz juniorske selekcije kluba.

Prisutnim fudbalerima se obratio predsjednik kluba i načelnik Opštine Istočno Novo Sarajevo, Ljubiša Ćosić, koji je istakao da je cilj da se formira ekipa od igrača sa prostora Istočnog Sarajeva, te da to bude konkurentan tim za sami vrh tabele.

- Naša želja je da napravimo ekipu od momaka koji su sa ovog prostora, te da njima pridodamo nekoliko kvalitetnijih i iskusnijih fudbalera sa strane, koji imaju iskustvo igranja u višem rangu takmičenja. Jako mi je žao što nas je ovaj koronavirus poremetio, te što nismo završili prethodnu sezonu jer mislim da je to bila jako dobra ekipa, jača nego u jesenjem dijelu sezone. Dugo vremena smo bili jedini prvoligaš na ovom prostoru, evo sada će i Famos vjerovatno ući i želja nam je da se stvori jak kolektiv od domaćih igrača, koji će biti konkurentan. Možda mi ne možemo da se nosimo u ovom trenutku sa Rudarom iz Prijedora, iza kojeg stoji i vrlo jak rudnik i sve ostalo, ali mislim da smo od ostalih ekipa u ligi jači, rekao je Ljubiša Ćosić.

Dok se ne imenuje novi trener sa ekipom će raditi Bojan Regoje i Dušan Remić, a očekuje se da se u narednim danima imenuje i novi šef stručnog štaba.

- Ne krijemo da je naša najveća želja Zoran Erbez. Dugo godina nije tu radio, želimo da ga vratimo i da sa njim krenemo u jednu novu dugoročniju priču. Sa njim je razgovarano i jako bismo voljeli da on postane novi trener. Ako ne prihvati okrećemo se drugim opcijama, a sve to ćemo brzo znati, najkasnije do ponedjeljka, dodao je Ćosić.

 


Jedinstvo 1 : 1 Kozara
Željezničar Sport Team 1 : 1 Slavija
Tekstilac 1 : 3 Modriča Alfa
Krupa 2 : 0 Rudar Prijedor
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Krupa 14 12 2 0 38
2 Rudar Prijedor 14 8 3 3 27
3 Kozara 14 6 4 4 22
4 Željezničar Sport Team 13 4 4 5 16
5 Modriča Alfa 13 4 2 7 14
6 Tekstilac 13 3 4 6 13
7 Slavija 13 2 7 4 13
8 Podrinje 13 3 4 6 13
9 Jedinstvo 13 2 2 9 8