XS
SM
MD
LG

BL Volej bi da ''pomete'' savez

Ženski odbojkaški klub Banjaluka Volej objavio je saopštenje poslije  sjednice Upravnog odbora Odbojkaškog saveza Republike Srpske. Rukovodstvo Bl Voleja je konstatovao da  Upravni odbor Odbojkaškog saveza Republike Srpske u svom  saopštenje nije iznio nijedan konkretan prijedlog oko rješenja situacij. Njihovo saopštenje objavljujemop u potpunosti: 

-Pojedini mediji su objavili nemušto saopštenje Saveza, iz koga javnost, apsolutno ništa ne može razumjeti, osim da odgovorni ljudi iz našeg Saveza, krivicu za nastalu situaciju prebacuju na sve, osim na one koji su stvarno odgovorni! A to su upravo ONI! I kakvog li cinizma!!! U saopštenju navode da pojedinci imaju sitne interese! Teški cinizam i zamjena teza! Upravo je zbog sitnog interesa, a to je odlazak našeg Predsjednika u Moskvu na kongres CEV-a žrtvovano učešće  klubova u MEL ligi, a možda i u CEV kupovima! A to je krupan i opšti interes! Sve svjetske federacije se bore za međunarodni rejting i za što veći broj predstavnika u međunarodnim takmičenjima! Samo kod nas se to podvodi pod “nečiji sitni interes! I umjesto da časno podnesu ostavke, jer su donijeli štetne odluke po interese odbojkaškog sporta u Republici Srpskoj i jer su očigledno nesposobni da riješe brojne nagomilane probleme, oni puštaju saopštenja! Žale za prekinutom sezonom… Žale za odlukama koje su oni donosili, ali i za onim koje nisu donijeli! Nevjerovatno!- navodi se u saopštenju.

Uprava banjalučkog kluba navodi da ostaje pri svojim ranije izrečenim zahtjevima koje su saopštili na konferenciji za novinare:

-Gospodo, idite sa funkcija i napustite te fotelje, jer ste se odrodili od sporta, od klubova, od igrača, trenera, sudija, od svih koji daju iskren doprinos našem sportu! Na kraju krajeva, pustite klubove da se dogovore! Ubijeđeni smo da bi se sportisti u ljudskom i sportskom duhu, za jedan dan dogovorili! Ogroman broj klubova nije završio takmičenje, klubovi mjesecima čekaju rasplet u drugim ligama, čeka se format prvih liga ili prve lige! Pored konsenzusa klubova iz prve lige, oko takmičenja za narednu godinu, čelnici Saveza, tjeraju svoje i puštaju saopštenja! Ovim putem poručujemo da čvrsto ostajemo pri zahtjevima, a oni su:

– Ostavke članova Upravnog odbora OSRS (Milutin Popović ,Esad Omerhodžić, Njegoš Vuković, Radmila Marković, Slobodan Petrović, Milenko Ristić,Ružica Šimšić) uključujući i Predsjednika Saveza (Milutin Popović)!

– Ostavke članova Upravnog odbora OS BiH koji dolaze iz OSRS (Dejan Travar, Đoko Likić, Esad Omerhodžić, Milutin Popović )!

– Poziv Ministarstvu porodice omladine i sporta Republike Srpske, da privremeno prekine saradnju sa OSRS, dok god se ne promjeni ovo rukovodstvo!


Maglić 3 : 2 Drina
Gradiška 3 : 0 Crvena zvijezda
Mladost 0 : 3 Tempo
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Tempo 10 8 2 24
2 Drina 10 8 2 24
3 Gradiška 10 6 4 19
4 Maglić 10 6 4 16
5 Crvena zvijezda 10 1 9 3
6 Mladost (-4) 10 1 9 0