XS
SM
MD
LG

Izvinite molim vas, gospodo iz Federacije

Alen Šeranić

Alen Šeranić, ministar zdravlja i socijalne zaštite u Vladi Republike Srpske nije čovjek koji se naslađuje tuđoj muci, nije neko spadalo iz sokaka niti je lezilebović koji klima glavom i viče jes, jes…

Alen Šeranić je ekspert u svojoj branši, epidemiolog i čovjek, s kojim ako prozborite samo četiri-pet riječi, ili se susretnete slučajno i budete nekoliko minuta shvatićete spontanost i odgovornost, profesionalizam i visok stepen organizovanosti, uz blaženi osmijeh koji, u današnje vrijeme, malo čije lice ukrašava!

Isti taj ministar, Alan Šeranić, “razapinjan” je od “patriote” Jusufa Nurkića, podsmijavala mu se cijela Federacija BiH, udarajući čak, podrugljivo, i na etnos jednog od najodgovornijih ministara tokom pandemije “kovida-19” i člana Kriznog štaba u Republici Srpskoj zbog toga “što je Šeranić dobio naredbu od Dodika i Borca da do 1. jula na teritoriji Republike Srpske ne dozvoljava igranje takmičarskih utakmica kako bi banjalučki klub izašao na međunarodnu scenu!”

Šta ćemo sada gospodo iz Federacije, novinari koji trujete i zavađate za sitni interes, treneri kao što su u hercegovačkom Veležu ili predsjedniče “velikog” kluba iz Siminog Hana? 

Jeste li Vi, gospodo, veći eksperti od čovjeka koji je učio medicinsku školu, odsjek epidemiologija?

Koronavirus u Veležu, pa u Zrinjskom (nećemo biti maliciozni i reći da su se igrači dva kluba družili), a onda i u Mladosti iz Doboja kod Kaknja. 

Šta bi se desilo da je prvenstvo nastavljeno samo zato što “kamiondžija punih džepova američkih dolara” nije uspio da bude četvrti, pa je, brže bolje, igrača koji je promašio penal zbog kojeg njegov klub nije ispred Borca, “nagovorio” da promijeni sredinu i vrati se u “svoj” Mostar!

Čini nam se da se radi o Filipu Arežini, ako ne griješimo.

Namjerno nećemo da pominjemo “eksperte” u vremenu koronavirusa koji “znaju sve”, čak “i na čemu zemlja stoji”, ali nisu mogli da se suzdrže već su iz svog srca otrovnog odapeli strelice prema Borcu, Banjaluci i Republici Srpskoj! To im je genetski projekat – nisu važne činjenice, već nas boli postojanje Republike Srpske.

Daj Bože da Federacija BiH ima Alena Šeranića, ministra koji je i sam nekada bio sportista, ali shvatio na vrijeme kakve su sve barabe i bitange u njemu, pa se opredijelio za nauku i medicinu. I kao čovjek jasnog karaktera, struke i ljudskosti upozorio nas na vrijeme, šta nas očekuje…

 


Gdje su sad oni što su se sprdali i klevetali (što veli Srećko Šojić!) na dan kada su izvučeni takmičarski brojevi za novu sezonu i kada bjesni koronavirus?

Očekujemo, u najmanju ruku, izvinjenje, ne prema ministru Šeraniću jer je on takav čovjek koji se ne osvrće ni na napade i ni na pohvale, već samo radi svoj posao za koji je stručnjak i u koji se razumije, već prema fudbalu!

Treba, ipak, biti velik pa se pokloniti Njagovom veličanstvu fudbalu, a još veći gospodin, čojstvenog karaktera, istaći: “izvinite gospodine, argumenti su na Vašoj strani!”

Sa ljudima kao što je Alan Šeranić Republika Srpska ne samo da je ohrabrena, već ima apsolutnu perspektivu i budućnost.

Što se Federacije tiče, njoj želimo samo da bude korektna i da se ne ugleda na one koji su “omalovažavali” Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, i lično ministra Alena Šeranića!

Uvijek ima, i biće, vremena za fudbal, ali se izgubljeni životi nikada ne mogu vratiti.

Zato huškači, huškajte u šuplju bukvu!

P. S. Sigurni smo, i ubijeđeni, da i u Federaciji BiH ima eksperata i dobrih ljudi kao što je Alen Šeranić u Republici Srpskoj. Da li je grijeh srpskog entiteta u “Dejtonskoj zemlji” što je ukazao povjerenje ekspertu?!