XS
SM
MD
LG

Triatlon ''Kulin ban'' krajem avgusta

Ovogodišnji 17. Međunarodni triatlon kup „Kulin ban“ biće održan od 28. do 30. augusta na Boračkom jezeru. Zanimljivo sportsko takmičenje održava se povodom 831. godišnjice donošenja Povelje Kulina bana, a specijalni partner ove godine je Olimpijski komitet BiH.

”Riječ je standardnom triatlon takmičenju u formatu sprint (polu-olimpijske) distance i sastoji se od sljedećih segmenata: 750 metara plivanja, 20 km. vožnje bicikla i 5 km. trčanja. Prijave su otvorene do 20.08.2020. i mogu se izvršiti isključivo preko službene stranice Triatlon asocijacije (https://tabih-sprintbih.ba/). Prijava je kompletna samo nakon izvršene uplate. Na trku se mogu prijaviti muške i ženske osobe starije od 14 godina ( rođenje 2006. i stariji). Maloljetni takmičari moraju doći u pratnji roditelja koji za njih moraju potpisati prijavu”, kažu organizatori Međunarodnog triatlon kupa „Kulin ban“.

U narednom periodu triatlon takmičenja bit će organizovano na vrhunskom nivou, jer je nedavno održana osnivačka skupština Triatlon – pentatlon saveza Federacije BiH.

U prostorijama Olimpijskog komiteta BiH su u okviru osnivačke skupštine harmonizirani svi akti i dokumenti saveza, uključujući i novi statut saveza. Novoizabrani predsjednik Triatlon – pentatlon saveza Federacije BiH je Elmir - Miro Hadžialić, potpredsjednik saveza je Mirza Hadžić, predsjednik Skupštine saveza je Ivica Vrgoć i potpredsjednik Skupštine saveza Faruk Helać.