XS
SM
MD
LG

Sa Zlatibora se vidi uspeh

FK Krupa

Posle Borca i drugi krajiški premijerligaš, ekipa Krupe, otputovao je na pripreme na Zlatibor. Tako će izabranici trenera Zorana Marića u naredne dve sedmice, kroz treninge i prijateljske utakmice, tražiti takmičarsku formu za novu, četvrtu sezonu u eliti.

Tim iz krupe na Vrbasu je u prošloj prekinutoj sezoni Prve entitetske lige postao šampion Republike Srpske i izborio ekspresan povratak u Prmijer ligu BiH. Na put su krenula 23 igrača i to: Tarik Abdulahović, Vasilije Kolak, Đorđe Vuković, Ajdin Redžić, Igor Makitan, Milivoj Krmar, Mihael Modić, Dejan Glišić, Nikola Dujaković, Bojan Puzigaća, Kerim Palić, Miloš Aćimović, Stefan Nikolić, Nemanja Raković, Danilo Šipovac, Miladin Filipović, Džafo Hadžić, Stojan Maksimović, Nikola Mandić, Marko Golubović, Lazar Nikolić, Nemanja Vidović i Emanulah Blažević. Ekipši će se u Srbiji pridružiti Miloš Karišik.

-Zbog novonastale epidemiološke situacije nastojaćemo više pažnje da posvetimo bezbedonosnoj i zdravstvenoj zaštiti za sve naše članove. Na Zlatiboru imamo dobre uslove za kvalitetne pripreme i nadamo se da nas koronavirus neće poremetiti u našim nastojanjima. Sklopili smo igrački kadar u koji verujemo da će moći da iznese naše ambicije, a to je opstanak u premijerligaškom društvu – istakao je Zoran Marić, šef stručnog štaba fudbalera iz Krupe na Vrbasu.

Pored treniranja Krupljani će odigrati četiri prijateljskih utakmica na Zlatiboru. Prva je 11. jula protiv superligaša Srbije Napretka iz Kruševca, ako klub iz Lazarevog grada pobedi koronavirus, tri dana kasnije na programu je duel sa šabačkom Mačvom, dok je za 18. jul zakazana utakmica sa beogradskim Čukaričkim. Poslednji test je plasniran na dan povratka, 22. jula protiv Brodarca iz Beograda.

-Imali smo prvo internu utakmicu između naše dve ekipe, a potom i u Tomislavgradu protiv Zrinjskog koji je pobedio 1:0. U ta dva meča mogli smo da vidimo jako dobrih stvari, ali i one koje moramo da menjamo i unapređujemo. U suštini možemo da budemo zadovoljni, više je pozitivnog nego onoga šta treba da ispravljamo i to me raduje. Imamo ekipu koja je spoj mladosti i iskustva i mislim da će ova formula biti dobitnička za nas u narednoj sezoni – dodao je Zoran Marić.

Iskusni vezista Krupe Nikola Dujaković je istakao:

-Iza nas je prva faza rada, sada sledi ona druga, komplikovanija i teža, kada se svako od nas bori za mesto u startnoj postavi. Do premijernog prvenstvenog meča protiv Sarajeva imamo dovoljno vremena za uigravanje i spremni ćemo da ga dočekamo. Svu smo optimisti, a na Zlatiboru ćemo dobiti sve odgovore. Imamo kvalitet za sredinu tabele, ali to ćemo trebati da dokažemo i na igralištu.

 Stručni štab

Pored Zorana Marića, šefa stručnog štaba, na Zlatibor su otputovali i ovi njegovi saradnici: Nenad Studen, Marko Mazalica, Siniša Mrkobrada, Marko Maksimović i Nemanja Bamburać, kao i sekretar Siniša Račić, odnosno direktor Mladen Ilić.


Velež 3 : 1 Zvijezda 09
Sloga : Zrinjski
Sarajevo : Borac
Posušje 1 : 0 Željezničar
Široki Brijeg : Igman
GOŠK 1 : 0 Tuzla City
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Borac 26 19 5 2 62
2 Zrinjski 26 17 4 5 55
3 Velež 27 12 10 5 46
4 Sarajevo (-3) 26 13 5 8 41
5 Posušje 27 11 8 8 41
6 Sloga 26 12 2 12 38
7 Široki Brijeg 26 9 5 12 32
8 GOŠK 27 8 7 12 31
9 Tuzla City 27 7 6 14 27
10 Željezničar 27 8 3 16 27
11 Igman 26 8 3 15 27
12 Zvijezda 09 27 5 2 20 17