XS
SM
MD
LG

Pajo, snajperi, topovi i brda

Da je tuga nešto vrijedno i značajno, svi bi je slavili… Uglavnom, kada tužni ljudi, izgubljeni u vremenu i prostoru, a nekad su nešto značili, hoće da budu, ljudi ih usmjere da postanu…

Ono što se danas dešava Predragu Pašiću, u sarajevskoj ćaršiji, poznatijem kao Paji, nikoga ne treba, ni da čudi, ni da iščuđava. Pajino vrijeme je prošlo. Dok je trebao, služio je… Sada je ostavljen na kamenolomu, muslimansko-hrvatskom iz Federacije, a Republiku Srpsku nije zadužio da bar dobije, neki salon na Koševu, olimpijskom zdanju, kao recimo, Svetozar Vujović!?
Predrag Pajo Pašić je dao mnogo izjava za medije… Da li i danas stoji iza njih?

Privatni život piše mnoga poglavlja romana…

Trebalo je da bude član Komiteta za normalizaciju FS BiH u ime Republike Srpske. Nije prošlo.

Imenovani su Darko Ljubojević i Dragan Kulina. 

A ko je, u fudbalskom Sarajevu, ako izuzmemo gospodara vremena, prostora i naših mozgova, Ivice Osima, glavni – Predrag Pašić ili Elvedin Begić?

 

Naravno, govorimo o fudbalu.

Zašto je fudbalsko Sarajevo prihvatalo Predraga Pašića dok se nije pojavio Elvedin Begić?

Danas, Elvedin Begić gospodari zgradom Fudbalskog saveza BiH, aerodromom za prevoz vehabija do Beča, a Predrag Pašić će, daj Bože da griješimo, doći u Banjaluku, Mostar ili u krajnjoj nuždi Beograd, da bude podstanar.

Da li će Pajo Pašić sada pričati o topovima i snajperima sa brda koji njemu, kao “multietničaru” nisu dozvoljavali da živi u “svom” gradu?
Kada laste lete, svaka svome jatu teži…

Jato Paje Pašića je Olimpijski stadion Koševo i FK Sarajevo.

Da li se iko oglasio po pitanju zaštite svoje legende?


Biće, ipak, da je Pajo Pašić jedan izgubljen lik, u vremenu i prostoru, fudbalska legenda koja treba da kleči na koljenima da ga neko primi i da mu koricu hljeba i rashodovani kauč, neđe tamo sa migrantima…

E sad, Pajo, opet pričaj o snajperima i topovima sa brda… Zar ti nije bila dovoljna životna priča Ivice Osima i njegovog sina Amara, koga je to isto Sarajevo izdalo?!

Svi će da ti povjeruju da govoriš istinu!

Ako se ti, Pajo, ne predomisliš, i kažeš svoje iskustvo...

Gdje je sad Erik Kantona?

Za istoriju Pajo