XS
SM
MD
LG

Nikšićani krenuli sa pripremama

FK Sutjeska, Nikšić

Lopta se juče, ponovo zakotrljala na terenima kraj Bistrice. Sa prirpemema za narednu sezonui krenuli su i fudbaleri Sutjeske. U odsustvu, novog šefa stručnog štaba Dragana Radojičića, prozivku su obavili treneri Željko Radulović, Zoran Radović, Ivan Vujačić i dr Kosta Goranović. Prvi trening odradili su: Vladan Giljen, Suad Ličina, Radoš Dubljević i Nikola Radović (golmani), Igor Pajović, Marko Vučić, Aleksa Marušić, Nikola Janjić, Marko Bojović, Novica Eraković, Božo Marković, Milutin Osmajić, Branislav Janković, Dušan i Marko Vuković, Vladan Bubanja, Aleksandar Vlahović i Balša Dubljević. Opravdano su bili odsutni Aleksandar Šofranac, Marko Ćetković i Damir Kojašević. Još je neizvjesno da li će sledeći igrači, kojima su istekli ugovori, Stefan Nikolić, Miljan Vlaisavljević, Darko Bulatović, Nemanja Nedić, Dragan Grivić i Stefan Cicmil, nastaviti saradnju sa plavo-bijelima. Naredne nedjelje trebao bi biti i ozvaničen povratak Dragana Radojičića na klupu Nikšićana. Svi šrafovi i djelovi potrebni da mašina proradi, dakle biće na terenu naredne nedjelje.

Klub sa Bistrice iznova podiže ljestvicu, a o planovima za novu sezonu govorio nam je direktor FK Sutjeska Nikola Jovović.

- Kao i svakog godine, i ovog ljeta ulazimo u novu priču, ulazimo puni entuzijazma, prije svega sa željom da dođe do poboljšanja situacije sa koronavirusom, da svi budemo zdravi, pa da se onda i što bolje spremimo za novu sezonu. Očekujem svakako da igrači odrade sve ono što je stručni štab zamislimo i da sve to na najbolje način prikažemo u novoj sezoni. Dakle, želimo prije svega da na svim poljima radimo dobro, i da ispunimo ciljeve pred nama. Moraju fudbaleri prije svega posložiti u sebi disciplinu, rad i red, da steknu sigurnost. I to je jedini način da sve krene kako treba, da imamo mirne glave. U narednim danima svakako imaćemo jasniju sliku ekipe sa kojom ćemo ući u novu sezonu.

Sve još jednom kreće iz početka, sa sa kojim kadrom nastupate ka novoj sezoni.

- Želimo da napravimo tim koji neće zavisiti od pojedinca i da za svako mesto u njemu konkurišu barem dva kandidata. Moramo mnogo toga u hodu da rješimo, ali zaista ne plašimo se posla. Naravno da želimo da imamo što prije jasnu sliku oko igrača na koje možemo da računamo. Biće sve jasnije u narednih nekoliko dana.

Malo i o dolascima.

- Naravno da sve analiziramo, ali svako spominjanje imena igrača potencijalnih pojačanja, u ovom momentu mislim da ne bi bilo dobro. Realno je da prvo vidimo ko ide. Imamo spisak potencijalnih pojačanja, vjerujem da ćemo donijeti najbolja rješenja. Čeka nas još jedan izlazak na međunarodnu scenu i bilo bi lijepo da preskočimo barem prvu prepreku. To jeste svakako ne mali izazov i moramo raditi na način koji će nam relativno brzo donijeti kvalitetne plodove. – rekao je direktor Jovović.

 Testovi negativni
Većina fudbalera Sutjeske testirani su na korona virus. Svi testovi bili su negativni. U narednim danima biće testirani i ostali fudbaleri, kao i članovi stručnog štaba i svi zaposleni u klubu koji su uključeni u rad i nesmetano funkcionisanje seniorske ekipe.

U Sutjesci ističu da je primarnio odgovorno ponašanje svih fudbalera, trenera, zaposlenih i maksimalno pridržavanje svih mjera NKT. Iz FK Sutjeska poručuju da će javnost biti obavještavana o rezultatima svih narednih obavljenih testova i naknadnih testiranja.

Izvor:dan.co.me


36 .kolo Telekom 1.CFL
Zeta : OFK Titograd
Grbalj : Sutjeska
Budućnost : Iskra
OFK Petrovac : Rudar
Kom : Podgorica
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Budućnost 31 23 4 4 73
2 Sutjeska 31 15 10 6 55
3 Iskra 31 15 8 8 53
4 Zeta 31 9 14 8 41
5 Podgorica 31 8 16 7 40
6 OFK Petrovac 31 9 10 12 37
7 Rudar 31 10 5 16 35
8 OFK Titograd 31 7 10 14 31
9 Kom 31 6 11 14 29
10 Grbalj 31 4 10 17 22