XS
SM
MD
LG

Јahorina ultra-trejl - subota

Međunarodna trka "Јahorina ultra trejl" biće održana za vikend, 25. i 26. jula, prvi put u organizaciji Olimpijskog centra "Јahorina".

Takmičari će ove godine moći da se oprobaju u četiri trke različite dužine - ultra, maksi, midi i mini trejl, saopšteno je iz Olimpijskog centra "Јahorina".

Trke ultra i maksi počeće u subotu u 6.00 časova, a midi i mini u 8.00 časova.

- Start i cilj svih trka je ispred hotela "Vučko", a sve rute imaju okrepne stanice sa posluženjem, dežurne ekipe civilne zaštite, sanitet u slučaju potrebe. Bezbjednost je na prvom mjestu i kompletan događaj je prilagođen uslovima i mjerama s ciljem sprečavanja širenja virusa korona - navedeno je u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da "Јahorina ultra trejl" karakterišu i volonteri, koji nesebičnim radom i zalaganjem doprinose da ova trka i zadrži epitet najbolje u BiH.

Prijave za volontere su u toku na sajtu "Јahorina trejl" ( jahorinatrail.com).

Nagradni fond za najspretnije i najbrže ove godine je 5.000 KM, dok su se za ostale nagrade pobrinuli sponzori takmičenja.

Najveći novitet ovogodišnjeg "Јahorina ultra trejla" je prisustvo jednog od najpoznatijih svjetskih trkača Јovice Spajića, koji će prisustvovati takmičenju, družiti se sa učesnicima, odgovarati na pitanja i predavanjem predstaviti lično bogato trejl iskustvo.