XS
SM
MD
LG

Raspucana Sloboda

MRKONJIĆ GRAD - Fudbaleri mrkonjićke Slobode u prijateljskoj utakmici u Tesliću savladali su Proleter sa 3:0.Pobjeda Mrkonjićana je zasluženo, jer su domaćine nadigrali u svim elementima fudbalske igre i u Tesliću se predstavili su u lijepom izdanju

Pobjeda i dobra igra fudbalera u Tesliću ozarili su stručni štab i rukovodstvo drugoligaša sa „Luka“.

Naime, poslije katastrofalnog poraza u Dubici od Borca 5:0, mnogi su počeli da sumnjaju u kvalitet mladog tima. Međutim, stručni štab na čelu sa Igorom Mirkovićem, nije se demoralisao i „izgubio glavu“, nego odlučno nastavio sa priprema i uigravanjem ekipe, sa ciljem  da što spremnije dočeka početak prvenstva u Drugoj ligi - grupa „Zapad“, a gdje su ambicije Mrkonjićana plasman u vrh tabele.  A šta bi drugo i bilo za tim koji je deset sezona sa uspjehom igrao u Prvoj ligi Republike Srpske, u finalu Kupa Srpske, u osmini finala Kupa BiH.

Strijelci za Slobodu u prvom poluvremenu bili su Dejan Milanović i Siniša Lazendić. Oni su golove postigli nakon ubacivanja lopte iz kornera. U drugom poluvremenu u lisu strijelaca se upisao Milan Nenad, kojeg je sjajno proigrao Amović.

Inače, Dejanu Milanoviću momku koji ima samo šesnaest i po godina to je prvi pogodak u seniorskoj konkurenciji za Slobodu.

Šef stručnog štaba Igor Mirković, tvrdi da je u cjelini zadovoljan izdanjem svojih izabranika i odgovornim pristupom u igri.

-Sve u svemu,  nije bilo loše. Drago mi je što nismo primili gol, jer je to bio jedan od osnovnih zadataka koji sam tražio od igrača. Istini za volju u prvih dvadesetak minuta nismo se najbolje snašli na terenu. Nakon toga smo konsolidovali redove i zaprijetili sa tri, četiri dobre prilike i postigli dva gola preko Milanovića i Lazendića, nakon ubacivanja lopte iz kornera. Sa dobrom igrom smo nastavili i u drugom poluvremenu, kontrolisali smo utakmicu i Nenad je postigo treći gol za nas. Zasluženo smo pobijedili, mada Proleter ima dobru ekipu, kaže Mirković.

Fudbaleri Slobode generalku će imati 1.avgusta u Novom Gradu protiv novog prvoligaša Slobode. Postoji mogućnost da drugi tim Slobode u srijedu odigra meč sa Goricom iz Šipova, kako bi priliku da igraju dobili svi mladi fudbaleri.

Sloboda je u Tesliću igrala u sastavu: Ratković, Savanović, Milanović, Zec, Gračanin, Dedić, Mirković, Nenad, Lazendić, Đaković. U drugom poluvremenu su igrali: Amović, Gajić, Kaurin i Vučković.

ĐAKOVIĆ NOVA „DEVETKA“-

Siniša Đaković novi je centarfor Slobode. Riječ je o fudbaleru koji je ranije igrao za BSK-u  i  Kozaru. Prošlu sezonu igrao je u Hrvatskoj ligi.

Stručni štab Slobode hrabri i činjenica da se od povrede oporavio iskusni centarhalf  Emilko Janković. On početkom naredne sedmice počinje sa redovnim treninzima i trebao bi da 1.avgusta bude u ekipi u Novom Gradu protiv Slobode.


Polet 1926 : Čelinac
Laktaši : Progres
Omarska : Dubrave
OFK Brdo : Sloga (Srbac)
Sloboda : Borac
Sloga (Trn) : Proleter
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Omarska 15 11 2 2 35
2 Sloboda 15 8 2 5 26
3 Borac 15 7 4 4 25
4 Progres 15 8 0 7 24
5 Dubrave 15 7 3 5 24
6 Čelinac 14 7 2 5 23
7 Jedinstvo 15 7 2 6 23
8 Laktaši 15 6 1 8 19
9 Sloga (Trn) 14 6 1 7 19
10 Polet 1926 15 5 2 8 17
11 Sloga (Srbac) 15 5 1 9 16
12 OFK Brdo 15 4 3 8 15
13 Proleter 14 3 1 10 10