XS
SM
MD
LG

Partibrejker

Split savladao Osijek

Aktuelni šampion Hrvatske, ekipa Splita u trećem kolu plej ofa, deklasirala je na domaćem terenu bivšeg prvaka Osijeka sa rezultatom 7:1. U listu strijelca su se upisale: Kristijana Kolgjeraj 2x, Aida Hadžić, Tea Pedić, Anela Lubina, Petra Pezelj i Iva Bukač, dok je počasni pogodak za gosta postigla Violeta Baban.

Split je ovom pobjedom odmakao na tri boda od Osijeka i stvari su sasvim jasne. U posljednjem kolu ukoliko Osijek želi do trofeja, moraće pobjediti na domaćem terenu šest ili više razlike Splićanke. Premda, objektivno, teško će do novog duela jedna i druga ekipa ispustiti bodove protiv ostalih timova.

Svi vi koji niste gledali utakmicu, vjerujući i predpostavljajući da će to biti jedan težak meč koji će završiti minimalnim rezultatom, prevarili ste se. Htijeli ste spektakl? E pa dobili ste ga. Doduše, ne kakav ste svi očekivali, ali dobro, bože moj.

I šta sam rekao? Grmljavina, oluja, Teren je bio spreman za spektakl. Propustili ste dragulj od meča. Ništa zato, hvala bogu 21. vijek je i era televizije, kompjutera i ostalih tehnologija. Reprizu nemojte propustiti, nipošto! Dobro, ako imate oko dva sata slobodnog vremena da oči ne odvajate od ekrana, onda naprijed, a svima onima koji su gledali, kapa dole, jer imali šte sta da gledate.

Mislio sam da ću poslije ona dva meča između Split i Osijeka opet vidjeti dramatičan duel, ali prevario sam se. Odnosno, fudbal me je po ko zna koji put iznenadio. Pobjedio je Split, osvojio tri boda, ali poslije nevjerovatne utakmice, u kojoj su pobjedile, ne jedan, ne dva, nego šest razlike ljudi!

Ali dobro, pitam se, šta je potrebno za jedan dobar vestern film? Scena i utakmica za pamćenje, uzavrela publika i osam pogodaka ej! Meč je počeo borbom intenziteta. Ko će nadjačati koga, ko će poremetiti ravnotežu na početku onom drugom.

Split je predpostavljam uživao, uživali su svi oni koji su gledali utakmicu, a pobjedio je – fudbal. Kao i uvijek. Čik probajte da prognozirate nešto ili neki rezultat.

I još nešto, za kraj. Split može biti srećan i zbog toga što ga poslije ove pobjede napravile veliki korak prema odbrani trofeja. Naravno, nikada ne treba reći da je kraj dok ne istekne i posljednja minuta sezone.

Sjetimo se Barcelone protiv Pariz Senžer Mena - šest golova za prolaz dalje! Biće ludilo u posljednjem kolu, iako je Osijeku potrebno šest i više golova za titulu. Ser Aleks Ferguson je rekao "Lopta je okrugla".


SFK 2000 21 : 0 Spartak 2013
Iskra 0 : 2 Emina
Fortuna 3 : 1 Libero
Radnik Bumerang 3 : 0 FK Sloboda
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 SFK 2000 14 14 0 0 42
2 Radnik Bumerang 14 10 2 2 32
3 Emina 14 8 3 3 27
4 Iskra 14 6 2 6 20
5 Libero 14 5 3 6 18
6 FK Sloboda 14 2 2 10 8
7 Fortuna 14 1 3 10 6
8 Spartak 2013 14 1 3 10 6