XS
SM
MD
LG

Čekam poziv za reprezentaciju

Dejan Zečević


Dejan Zečević

Iza mladog Dejan Zečević koji je rođen pre dvadeset godina u njemačkom Gelzenkirhenu je već zapažena golmanska karijera. Ovaj daroviti čuvar mreže visok 192 cm je veoma mlad  počeo svoj fudbalski put.

Već sa nepune četiri godine rešio je uz saglasnost roditelja da uči prve golmanske vještine u školi fudbala Vestafalena 04 , potom je trenirao sa poletarcima SSV Buera  gdje su ga zapazili čelnici Šalkea 04 pa je u ovom renomiranom klubu proveo braneći za selekcije U 15 i U 16.

Potom ga fudbalski put vodi u Vupertaler sa čijom je  juniorskom selekcijom ostvario plasman u Bundes ligu,  a ujedno je proglašen i za najboljeg golmana sezone sa najmanje primljenih golova .

Trenutno je član seniorskog sastava ASC 09 Dortmund koji se  nadmeće u Ober ligi .

Korjeni ovog nadarenog mladića su sa prostora eks Jugoslavije. a da“ iver ne pada daleko od klade“ je još jednom potvrđeno jer i otac porijeklom Crnogorac, Predrag - Nane se bavio fudbalom, majka Merita je iz Bosne i  Hercegovine, tačnije  iz Goražda, pa nije isključeno da se mladi Zečević možda nađe i u bilježnici selektora Bosne i Hercegovine , Crne Gore pa možda i Srbije.

-Od malih nogu želja mi je bila da postanem  golman i evo skoro sedamnaest godina sam neprestano na fudbalskom terenu. Trenutno se kalim u njemačkoj Ober ligi i iščekujem trenutak da zauzmem mjesto u ekipi jednog od renomiranih njemačkih klubova. Da, interesantna je priča oko mog porijekla, otac mi je Crnogorac  rodom iz Berana . Majka je   iz Bosne i Hercegovine rođena Goraždanka. Imamo porodičnu kuću u Beogradu. Znači dosta toga me veže za prostore bivše zajedničke države - ističe mladi Zečević

Bilo je kombinacija da se nađe u nekim selekcijama sa ovih prostora međutim sticajem okolnosti to se nije desilo.

-Bila je ozbiljna priča da zaigram za U 16 selekciju Srbije,  ali tada sam nastupao za Šalke 04 i moj tadašnji klub mi nije dao zeleno svijetlo, radi takmičarskih obaveza nisam mogao nastupiti za reprezentaciji Srbije. Poslije toga je došlo do promjene selektora i nisu me više kontaktirali. Iz  Bosne i Hercegovine i Crne Gore nije bilo poziva, ali ne bih se nimalo dvoumio da me pozovu i zaigram za selekcije odakle su mi preci. Jednostavno meni i mojim roditeljima je bio jasan cilj, osim škole koju treba da okončam ove godine želim svoje golmanske kvalitete da dokazujem radom i odbranama na terenu. Drago mi je što pohvale dolaze sa svih strana, za moje nastupe, evo obradovao me je i ovaj razgovor za vaše medije koji je još jedna potvrda da ispravno i dobro radim i da ću uskoro ostvariti sve svoje fudbalske i golmanske snove - zaključio je Dejan Zečević fudbalski golman koji se kreće stazom uspjeha,