XS
SM
MD
LG

Kreće renesansa dobojske fudbalske regije

Petar Jelić

DOBOJ – U Doboju je sinoć održana prva radna sednica Izvršnog odbora PFS Doboj u novom sazivu kojom je predsedavao Petar Jelić. Novoizabrani prvi čovek fudbala dobojske regije upoznao je članove fudbalske „vlade“ o nedavnim aktivnostima.

Psetio sam gradonačelnika Doboja, te načelnike svih opština dobojske regije. Razgovarali na temu razvoja fudbala, fizičkog vaspitanja i kulture uopšte. Razmenili smo mišljenja o tome šta raditi da nam omladina zdravo živi, da se sportski objekti obnove, da fudbalska takmičenja uozbiljimo i kvalitetom oplemenimo, da trenere edukujemo. Jednom rečju, da steknemo neke nove, pobedničke navike. Dobojska regija je nekada bila druga u FSRS i četvrta u FS BiH. Nisam siguran da je to sada tako, ali jesam siguran da će biti što je bila“, „Poobećao je Petar Jelić, predsednik PFS Doboj.

Kontakti i lična poznanstva sa rukovodstvima više lokalnih zajednica doprineće rešavanju nagomilanih problema.

„Stanje u fudbalu regije Doboj nije dobro. Međutim, ohrabruje da ćemo imati podršku i Borisa Jerinića i načelnika više opština. Moramo zajedno rešavati mnoga pitanja. Podizanjem fudbala na viši nivo mi ćemo afirmisati i te lokalne zajednice. Verujem da ćemo imati i talenata koji će uspeti, otići u velike klubove, da će ti mladići sebi obezbediti vrhubnske karijere i egzistenciju, a matičnim klubovima i svojim lokalnim zajednicama da će doneti lepu zaradu i super dobru sliku o tim sredinama“, nastavio je Jelić.

Na sednici u Doboju formirane su dve Područne lige, a u ponedeljak, 3.avgusta, u Brodu će u 19 časova biti održana Konferencija klubova, te utvrđen kalendar takmičenja. Zna se i kako voditi pretpionirsku ligu.

„Formirana je Komisija za iznalaženje generalnog sponzora PFS Doboj. Činimo je Simo Varadinović iz Šamca, Miroslav Kršić iz Doboja, Bojan Kušljić iz Broda i ja. Znam da ćemo imati puno posla u narednom periodu, ali znam da ćemo napraviti velike pomake. Da nisam optimista, pa ne bih se prihvatio svih ovih obaveza. Čovek sam sporta i želim sportu pomoći. Imam viziju šta raditi, pa ćemo sigurno napraviti veliki posao“, zaključio je predsednik PFS Doboj Petar Jelić, ugledni fudbalski radnik iz Modriče.

 Ristić umesto Tripunovića 

Dugogodišnji generalni sekretar PFS Doboj Ljubiša Tripunović odlazi u zaluženu penziju, a na to mesto imenovan je Dejan Ristić iz Modriče. Tehnički sekretar biće Dobojlija Dražen Filipović.

„U fudbalu je kao i u životu. Ili vas ima ili vas nema. Ja sam odlučan da me bude i da dam sve od sebe da administracija PFS Doboj bude funkcionalna. Moj sugrađanin i prijatelj Petar Jelić imaće u meni veliku podršku. Očekujem maksimalnu saradnju sa klubovima. Od nas će imati snažnu podršku. Fudbal dobojske regije mora da beleži dobre rezultate“, rekao je Dejan Ristić, novoimenovani generalni sekretar PFS Doboj.