XS
SM
MD
LG

"Vlasenica 2020" se vozi 15. i 16. avgusta

Tradicionalna brdska auto-trka  u Vlasenici, koja se boduje za Otvoreno prvenstvo Republike Srpske i Šampionat BiH,  “Vlasenica 2020” biće vožena 15. i 16. avgusta.

Miloš Lakić, sekretar Auto-moto društva Vlasenica, smatra da će, uprkos aktuelnoj situaciji, kao i dosad, trka biti organizovana na vrhunskom nivou.

„Iako je prema kalendaru Auto-moto saveza Republike Srpske, Sportskog auto-moto saveza Republike Srpske i BIHMK-a trka trebala biti vožena 18. i 19. jula, morali smo je odgoditi zbog tadašnjeg pogoršanja epidemiološke situacije. Drago nam je, a  vjerujem da je i svima ostalim  u svijetu automobilzma, da su se stekli uslovi za održavanje „Vlasenice 2020“. Uz dogovor sa određenim institucijama, danas je odlučeno da trka bude održana za 14 dana. Iako je to kratko vrijeme za organizaciju, ja ne sumnjam da će, kao i uvijek, sve savršeno funkcionisati“, kaže Lakić.

On vjeruje da novi termin neće uticati na kvalitet trke, da će u Vlasenicu doći svi oni koji nešto znače u auto-moto svijetu.

 „Ovo je prva trka koja se ove godine održava i u Republici Srpskoj i u BiH, tako da je sigurno da su se i vozači zaželjeli nadmetanja, i zato se nadam da će sve biti kao i ranijih godina. Prema kalendaru takmičenja Sportskog auto-moto saveza Republike Srpske i BIHMK-a ove godine su za Šampionat BiH planirane samo tri brdske auto-trke: u Vlasenici, Loparama i u Banjoj Luci i još uvijek nijedna nije održana. Što se tiče organizacije, jeste da smo u vremenskom cajtnotu, ali vjerujem da će se svi oni koji učestvuju i doprinose organizaciji ove trke odazvati. Imamo podršku lokalne zajednice, određenih sponzora koji su tu već tradicionalno”, navodi sekretar vlaseničkog Auto-moto društva.

Lakić je naglasio da će ova sportska manifestacija biti održana uz poštovanje svih propisanih mjera.  

“Pravilnikom, koji je poslan svim klubovima,  predviđeno je da se ispoštuju sve mjere koje su propisali Opštinski i Republički štab za vanredne situacije. Sigurno je da će redari voditi računa o tome da bar na startu ne bude okupljanja više od pedeset ljudi, a mi na drugo ne možemo uticati. Činjenica je da bez publike ova trka na neki način gubi svoju draž, ali šta je tu je. Svjedoci smo da se i druge sportske manifestacije održavaju na isti način. Mi ćemo ispoštovati  sve ono što je se traži od nas i nadam se da će sve proći bez problema i incidenata. Najvažnije je da trka bude održana, jer svi znamo koliko ona znači za Vlasenicu, čitavu ovu regiju, pa i za Republiku Srpsku, jer bez trke u Vlasenici nema šampionata”, zaključio je Miloš Lakić.

Brdska auto-trka u Vlasenici vozi se na jednoj od najatraktivnijih staza  u regionu, na vijugavom dijelu magistralnog puta M-19. Staza je duga 5,7 kilometara, start je na 680 metara, a cilj na 1004 metra nadmorske visine.