XS
SM
MD
LG

Raspad u Jedinstvu

Prva liga Republike Srpske nije praktično ni počela, ali zato jesu krenule ostavke i smjene.

Prvi koji je dobio otkaz je trener brčanskog Jedinstva Nusret Muslimović. Rukovodstvo  kluba iz Brčkog mu je saopštilo da na njega ne računaju i prvi tim će u narednom periodu voditi Zoran Brković i Adnan Junuzović. Oni bi trebali da sjede na klupi Jedinstva  u prvom kolu Prve lige Republike, u meču sa tekstilcem. Utamica se igra u Derventi.

Prije otkaza Muslimoviću dvojac Radojica Božić i Samir Mulić, predsjednik i njegov prtvi saradnik Mulić uručili su otkaz direktoru Vladanu Todoroviću. Urađeno je to još prije sedam dana.

Mi smo razgovarali sa Todorovićem i dogovorili smo se da nam se javi u ponedjeljak, ali...Danas je srijeda, Todorovića nema!

Zašto su smijenjeni direktor i trener? Dobro obaviješteni kažu da je Muslimović imao ugovor koji mu je garantova oko 36.000 maraka na godišnjem nivou. Taj ugovor je bio potpisan između njega i kluba, ali kada se trebao ovjeriti, jednostavno je nestao. Prema našim saznanjima Muslimović je i svoju ugovor bio dao na ovjeru, ali je i taj nestao... Kao da se neko u Jedinstvo najedenom predomislio i shvatio da je to prevelika plata za trenera.

Definitivno, razlog nesuglasica u timu iz Brčkog je novac. Klub, do sredine avgusta, treba da dobije od Distrihta Brčko oko 170.000 maraka i sada je bitka ko će tim sredstvima raspolagati.

Jedinstvo je ove sezone gotovo u potpunosti renovirao tim. Otpustili su mnogo igrača, stigao je pozamašan broj novih fudbalera, ali je pitanje ko je, kada će i da li će biti registrovani za početak šampionata. Lako bi se moglo desiti da na teren u Derventi istrče juniori. A kakvo je rasulo u klubu najbolje oslikava podatak da se niko ne javlja na telefone, klupske, lične, mobilne...Zvali smo ih! Svi ćute, ćuti i klupska administracija. Tražili smo od njih porukama spiska igrača za ovu sezonu...Poruku su pročitali i ignorisali... Očigledno da Jedinstvo nastavlja po starom! Ni kluba, ni uprave, ni administracije...A pitanje sada da li ima i igrača???