XS
SM
MD
LG

Šubert: Željezničar je najveći motiv

FK Željezničar

Fudbaleri bijeljinskog Radnika u prvom kolu Premijer lige osvojili su bod na gostovanju kod Slobode na Tušnju. U taboru Bijeljinaca ostaje žal što iz ovog komšijskog okršaja nisu ponijeli i sva tri boda u Bijeljinu.

-Prva utakmica je poslije pet mjeseci, bilo je teže vrijeme za igru. Malo sam razočaran, iskreno, imali smo nekoliko dobrih šansi kod 1:0, nismo iskoristili. Primili smo nesretan gol i na kraju ostaje žal što nismo sva tri boda ponijeli. Ne mogu griješiti dušu, imala je i Sloboda neke šanse kasnije da preokrene rezultat, ali mislim da smo mi bili bliže pobjedi i da stvarno ostaje žal što nismo osvojili tri boda. Pogotovo jer nam sada predstoji serija teških utakmica u ubrzanom ritmu i ta tri boda bi nam iz Tuzle baš mnogo značila, rekao je za Oslobođenje defanzivac Radnika Ivan Šubert.

Fudbaleri bijeljinskog Radnika u prvom kolu Premijer lige osvojili su bod na gostovanju kod Slobode na Tušnju. U taboru Bijeljinaca ostaje žal što iz ovog komšijskog okršaja nisu ponijeli i sva tri boda u Bijeljinu.

- Prva utakmica je poslije pet mjeseci, bilo je teže vrijeme za igru. Malo sam razočaran, iskreno, imali smo nekoliko dobrih šansi kod 1:0, nismo iskoristili. Primili smo nesretan gol i na kraju ostaje žal što nismo sva tri boda ponijeli. Ne mogu griješiti dušu, imala je i Sloboda neke šanse kasnije da preokrene rezultat, ali mislim da smo mi bili bliže pobjedi i da stvarno ostaje žal što nismo osvojili tri boda. Pogotovo jer nam sada predstoji serija teških utakmica u ubrzanom ritmu i ta tri boda bi nam iz Tuzle baš mnogo značila, rekao je za Oslobođenje defanzivac Radnika Ivan Šubert.
 

Već sutra pred ekipom Slavka Petrovića je utakmica protiv njegovog bivšeg kluba Željezničara. Ivan Šubert ističe da je Radnik kroz prethodne duele bio tvrd orah plavima te se nada da će tako biti i sada.

- Tradicija kaže da protiv Željezničara uvijek igramo kvalitetno na našem terenu, pa se iskreno nadam da ćemo tako nastaviti i u petak. Oni su odlično otvorili sezonu, 3:0 protiv Veleža je ozbiljan rezultat. Sam dolazak Željezničara u Bijeljinu je najveći motiv za nas, ne možete imati veći motiv od toga da znate da igrate protiv kluba kakav je Željezničar. Biće jako teško vrijeme za igru, loš termin utakmice, ali šta da se radi, tako će biti objema ekipama. Siguran sam da bi u nekom noćnom terminu i jedna i druga ekipa pokazale mnogo više. Na nama je da damo sve od sebe i pokušamo stići do povoljnog rezultata po nas.

Prvo kolo Premijer lige BiH prethodnog vikenda bilo je i prvo poslije marta ove godine kada je prekinuta prethodna sezona zbog pandemije koronavirusa. Šubert je, kao i ostatak fudbalera koji dolaze van granica Bosne i Hercegovine, taj period proveo u Bijeljini. Gradski stadion je bio otvoren za trčanje, pa je to korišteno da se u grupama od dva-tri fudbalera koliko-toliko održava forma uz poštivanje svih mjera za zaštitu od zaraze koronavirusom.

- Mi, stranci, bili smo u Bijeljini tokom pandemije koronavirusa, nismo nigdje išli, tako da smo trenirali u nekim manjim grupama i održavali formu. Spremni smo, prošli smo pripreme, dosta su bile zahtjevne, znamo da je po tome trener Slavko Petrović i poznat. Generalno, mislim da smo i uhvatili takmičarski ritam, iza nas je i prvo kolo, pa čini mi se da sam i ja spreman gotovo 100% za sve napore.

Ovaj stameni defanzivac, kojeg ugovor s Radnikom veže do zime ove godine, mada će sigurno biti i razgovora o novom ugovoru, ističe da su ambicije Radnika ponovo da se nađe u gornjoj polovini tabele.

- Radnik je uvijek tu među prvih 5-6 mjesta. Nadam se da ćemo opet moći tako, a opet iz prikrajka možemo juriti Evropu. Nije nam to cilj, već da budemo među prvih šest. Znamo i da ekipe koje pretenduju na vrh imaju dosta veće budžete nego mi, tako da bi nas zadovoljilo biti u vrhu, a ako se mogne ponovo izboriti Evropa, zašto da ne.


Željezničar 3 : 0 Krupa
Tuzla City 1 : 2 Zrinjski
Sloboda 0 : 0 Borac
Mladost 0 : 1 Velež
Radnik 0 : 2 Široki Brijeg
Olimpik 0 : 3 Sarajevo
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Borac 33 21 4 8 67
2 Sarajevo 33 18 11 4 65
3 Velež 33 16 13 4 61
4 Zrinjski 33 18 5 10 59
5 Široki Brijeg 33 17 8 8 59
6 Tuzla City 33 13 9 11 48
7 Željezničar 33 12 8 13 44
8 Sloboda 33 10 7 16 37
9 Mladost 33 8 6 19 30
10 Krupa 33 7 7 19 28
11 Radnik 33 5 10 18 25
12 Olimpik 33 7 4 22 25