XS
SM
MD
LG

Oni bili bolji, idući pu ćemo mi

Nakon pobjede Željezničara na stadionu Grbavica protiv banjalučkog Borca rezultatom 2:1 održana je konferencija za medije na kojoj se predstavnicima medija obratio trener gostiju Vlado Jagodić.

 - Čestitke Amaru i Željezničaru na pobjedi, bili su bolji za jedan gol. Mi smo očekivali da će Plavi izaći ovako kako su igrali, sa pojačanom sredinom terena. Imali smo namjeru koju nismo do kraja ispoštovali, bio sam zadovoljan remijem u prvom dijelu. Morali smo bili aktivniji u prvom dijelu, ali Željezničar se mnogo pitao. Problem je deset minuta drugog poluvremena, ne mogu shvatiti kako mi je ekipa loše reagovala. Tako lako su domaći došli do penala i dali drugi gol. Kod rezultata 1:1 smo imali nešto što smo čekali, ali nismo iskoristili, upozoravao sam na to, kratki pas i gol. Nismo ništa dobili sa izmjenama, moram reći da nas je i hendikepirao izlazak Lukića jer je ušao dobro u utakmicu. Jeste on mlad i neiskusan, ali veoma kvalitetan za ovu ligu. Sa svojom snagom i tehnikom može igrati Premijer ligu BiH. Imao je bol u koljenu, pa smo ga morali vaditi, sljedeća je utakmica za četiri dana. Možda nismo više zaslužili od ovoga, željeli smo, ali nismo uspjeli. Sljedeća utakmica je sa Zrinjskim, pokušaćemo ovo zaboraviti i okrenuti se Plemićima, istakao je Jagodić koji je zatim dodao:

- Poznajemo se mi dugo, nije meni prvi put da dolazim ovdje. Ja sam čovjek optimista, bilo bi pogrešno da ne najavljujem da ću doći ovdje da pobijedim. Ja imam pojedince koji su na pripremama, a i u ova dva prva kola djelovali kao cjelina koja daje i koja obećava. Naravno da želim da od te grupe igrača pravim pobjednike. Ja sam zato čestitao Željezničaru, zasluženo su nas pobijedili. Jasno sam rekao, idemo na tri boda. Znali smo da ako uzmemo jedan, zadovoljni smo. Imamo još dva susreta sa Željezničarom, ja ne želim svoju ekipu učiti da idem na gostovanje bilo kome, pa i Željezničaru da se prepustimo protivniku. To što smo bili traljavi je za analizu, ali smo imali prvu poziciju, 8:0 gol razliku tako da smatram da meni ne treba zamjeriti jer želim da moja ekipa završi u vrhu tabele. Ovaj put pobijedio nas je Željezničar, vjerovatno ćemo mi kasnije njih. Mislim da kvalitet postoji, on mora biti pretočen i popraćen. Nismo se došli zaletjeti, jasno smo analizirali utakmicu sa Veležom, zato je takvo prvo poluvrijeme bilo ovdje. Mi smo to prepoznali, dogovorili se kako ćemo odgovoriti. U drugom dijelu primamo dva gola, bili smo spremni za to, ali nismo dobro reagovali. Tražili smo rješenje zašto je to tako. Amar je među najiskusnijim trenerima u ligi, mi smo pogriješili, nismo deset minuta traljavo trebali igrati. Da smo igrali 15 minuta u drugom kako treba možda moj optimizam ne bi bio pogrešan.


Sloboda 3 : 0 Mladost
Željezničar 2 : 1 Borac
Zrinjski 0 : 0 Radnik
Široki Brijeg 2 : 2 Velež
Krupa 1 : 0 Olimpik
Sarajevo 1 : 0 Tuzla City
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Željezničar 3 3 0 0 9
2 Sarajevo 3 2 1 0 7
3 Široki Brijeg 3 2 1 0 7
4 Borac 3 2 0 1 6
5 Sloboda 3 1 1 1 4
6 Velež 3 1 1 1 4
7 Zrinjski 3 1 1 1 4
8 Tuzla City 3 1 0 2 3
9 Krupa 3 1 0 2 3
10 Radnik 3 0 2 1 2
11 Mladost 3 0 1 2 1
12 Olimpik 3 0 0 3 0