XS
SM
MD
LG

Dinamo sa šest novajlija u subotu startuje u Prvoj ligi

Nove snage vranjskog kluba sa trenerom Draganom Antićem - foto: FK Dinamo

Šest pojačanja stiglo je dosad u FK Dinamo Vranje tokom prelaznog roka, saopšteno je iz uprave vranjskog provoligaša. To su golmani Miroslav Orlić i Mark Western, bekovi Marko Čubrilo i Nebojša Ćirković, te napadači Dajlan Baždarević i Vojislav Balabanović.

Golman Miroslav Orlić ima 27 godina, visok je 1,90 metra i austrijski je državljanin. Osim u toj državi branio je i boje nekoliko klubova u Bosni i Hercegovini, te na Kipru i Rumuniji. U Dinamo je došao iz crnogorskog OFK Petrovca.

Golman Mark Western je prvi Nemac u Dinamu. Reč je o mladom čuvaru mreže. Branio je do sada za mlađe selekcije Šalkea, Bajera iz Leverkuzena i Diseldorfa.

Levi bek Marko Čubrilo ima 22 godine, a visok je 1,73 metra. Karijeru je započeo u Partizanu i Teleoptiku, a nastupao je i za surdulički Radnik, Domžale u Sloveniji, FK Žarkovu... U Dinamo je došao iz Budućnosti iz Dobanovaca.

Levi bek Nebojša Ćirković rođeni je Čačanin. Ima 27 godina i visok je 1,73 metra. Osim za čačanski Borac nastupao je i za prijepoljsko Polimlje i Polet iz Ljubića. U Dinamo je stigao iz matičnog Borca.

Napadač-centarfor Dajlan Baždarević ima 20 godina i visok je 1,83 metra. U Dinamo je došao iz Novog Pazara, kluba i grada u kojem je ponikao.

Levokrilni napadač Vojislav Balabanović (24) rodom je iz Vrbasa. Visok je 1,86 metra. Igrao je ranije za Vrbas, Sentu, Odžake, FK Novi Sad, Bačku, podgorički Kom i Kabel iz Novog Sada, a u Dinamo je stigao iz FK Jagodina.

Vranjski klub je u sredu ujutro saopštio da je otkazana kontrolna utakmica protiv bugarskog drugoligaša Strumska Slava iz Radomira koja je trebalo da se odigra danas na Stadionu Jumko u Vranju.

Poslednji prijateljski meč Dinamo je odigrao bez golova protiv Dubočice u Leskovcu. Prethodno su Vranjanci odigrali nerešeno 2:2 na gostovanju srpskoligašu Moravi u Vladičinom Hanu. Ranije tokom priprema pobeđeni su Radan u Lebanu (1:2) i Pčinja u Vranju (4:2 za Dinamo). Nerešen ishod ostvaren je u susretu sa Budućnošću iz Popovca, dok je Dinamo jedini poraz doživeo na početku od Dubočice u Leskovcu (2:0).

Prethodnu sezonu u Prvoj ligi Srbije Dinamo je, iako su iz kluba najavljivali juriš na Super ligu, završio kao jedanaesti na tabeli.

Dinamo će na debiju sezone 2020/2021. Prve lige Srbije predstojećeg vikenda, u subotu 15. avgusta, biti gost RFK Grafičara u Beogradu, ekipe koja je u prethodnom šampionatu podelila prvo mesto sa FK Zlatiborom.

Izvor: Vranjenews