XS
SM
MD
LG

Otkazan čelendžer Srpska Open

Čelendžer "Srpska Open" koji je trebalo da se održi od 7. septembra u Banjaluci, neće biti održan zbog situacije u vezi sa viruosm Kovid-19.

 Direktor turnira Lana Popović istakla je da je zdravlje u ovom momentu prioritet, a odluka je donesena nakon konsultacija sa predstavnicima ATP-a.

- S obzirom na situaciju u cijelom svijetu, odlučili smo u dogovoru sa ljudima iz ATP-a, da se ove godine turnir ne održi. U cijelom svijetu situacija je neizvjesna, otežano je putovanje, prelazak granica, a u svakoj zemlji važe drugačija pravila koja su izuzetno stroga.  Uz to, situcija se mijenja iz dana u dan i nemoguće je predvidjeti šta će se događati u budućnosti.  S obzirom da se ovakvi turniri planiraju unaprijed, nemoguće je otkazivati takmičenje nekoliko dana prije pa smo odlučili da se ove godine turnir ne održi – rekla je Lana Popović i dodala da će od naredne godine Čelendžer "Srpska open" nastaviti svoj kontinuitet:  
- Mi ćemo, svakako, nastaviti svoj kontinuitet, ostajemo u kalendaru ATP-a i uvjereni smo da će turnir "Srpska open" ostati jedan od najjačih čelendžera  u regionu. Ova godina je specifična, otkazani su najkvalitetniji turniri ali se nadamo se da će naredna biti mnogo bolja – rekla je Lana Popović.