XS
SM
MD
LG

Idemo u planine

Zbog ogromnog interesovanja i na zahtjev posjetilaca rukovodstvo Olimpijskog centra Jahorina je donijelo odluku o produženom radnom vremenu u terminu od 20. do 23. avgusta svi ljetni sadržaji će biti u pogonu od 9:00 do 19:00 časova. Jahorina opravdava status najposjećenije destinacije u regionu te ovaj vikend dočekuje sa novim sadržajima i produženim radnim vremenom. Radi se o pedalinama, loptama i pontonima koji će biti smještena za jezeru na samom vrhu planine.

Tim povodom direktor Olimpijskog centra Jahorina, Dejan Ljevanić je rekao:

„Novi sadržaji će posjetiocima omogućiti uživanje na vodi, bez obzira na to da li biraju krstarenje pedalinama, uzbudljivo hodanje po vodi uz pomoć velikih lopti ili jednostavnu šetnju po pontonima koji omogućavaju neposredniji dodir sa vodom. Nove „vodene atrakcije" će biti dostupne već od četvrtka, 20 avgusta i to po cijeni od 5 KM za korištenje lopti i 5 KM za vožnju pedalinama."

On je dodao da će u neposrednoj blizini jezera uskoro biti dostupno i igralište za djecu ali i teretana na otvorenom što će dodatno povećati atraktivnost ovog predjela. 

Kako je rekao urađeno je i osvjetljenje pešačke trase dužine od 4.200 metara koja vodi do Olimpijskog bara, koje će biti najlepše planinsko šetalište. Samo jezero je abijentalno uređeno stazom za šetanje, rasvjetom, klupama i velikim molom. Uz Olimpijski bar i polaz najdužeg u regionu boba na šinama u planu im je da vrh planine bude centar zabave i dešavanja u toku ljetne sezone.

Novu ljetnu sezonu Olimpijski centar Jahorina je dočekao sa novim atrakcijama tower, loopster i skydive koje su je zajedno sa planinskim bobom, šestosjednom žičarom i tjubing stazom plasirale u red najatraktivnijih destinacija čak i u toku ljetne sezone. O atraktivnosti ove planine svjedoči i sve veći broj gostiju koji iz dana u dan vrtoglavo raste.

„Do danas je ostvareno više od 30.000 ljetnih vožnji i zabilježeni porast za četiri puta u odnosu na prethodnu sezonu. Promet je takođe uvećan za više od četiri puta u odnosu na prethodno ljeto koje je bilo rekordno po svim parametrima,a za ovo prognoziramo da će ova ljetna sezona biti najuspješnija u istoriji. Novi sadržaji i bogatija ljetna ponuda su zaista pravi potez posebno u ovim uslovima kada su putovanja ograničena i kada su posjetioci prepoznali sve prednosti planine. Jahorina je sada zaista raj za aktivan odmor i potpuni bijeg od svega što nas svakodnevno opterećuje i zamara", rekao je Ljevnaić. 

On je takođe uputio apel na sve koji trenutno izvode građevinske radove na planini da radovi i gradnja budu u potpunosti zaustavljeni tokom dana vikenda kada je najveća posjećenost kako bi gosti mogli u potpunosti uživati.