XS
SM
MD
LG

Osvajanje Pecare

Novi vikend, novo prvenstveno kolo i još jedan derbi. Fudbaleri Borca večeras (18.55 časova) gostuju na Pecari u Širokom Brijegu protiv istoimenog rivala koji je u prva četiri kola neporažen, ali ima bod manje od crveno-plavih i nalazi se na trećoj poziciji. Biće to utakmica velikog iskušenja za izabranike trenera Vlade Jagodića, a gosti će na ovom susretu nastupiti i oslabljeni jer stručni štab neće moći da računa na povređene Almedina Ziljkića i Dejana Bosančića.

Ziljkić je lakše povređen i ostaće u Banjaluci iz predostrožnosti gde će ga klupska lekarska služba nastojati da osposobi za evropski duel protiv Sutjeske u četvrtak, dok je Bosančić polomio ruku i biće mesec dana van stroja. Poseban hendikep je izostana Ziljkića koji je u prošlom kolu, u derbiju sa Zrinjskim, kreirao pobedu zajendo sa kapitenom Stojanom Vranješom.

Uz sve to trener crveno-plavih Vlado Jagodić najavio je na jučerašnjoj konferenciji za novinare da će biti još promena u igračkom kadru kao i u taktici za duel u Širokom Brijegu.

-Znamo za negativnu tradiciju u duelima protiv Širokog Brijega, ali ova generacija momaka može da je sruši, ako pristup i zalaganje budu na očekivanom nivou. Ako damo sve od sebe rezultat neće izostati. Široki Brijeg je pokazao da je veoma kvalitetna ekipa, mlada poletna koju je kolega Toni Karačić odlično uklopio i stvorio hemiju unutar tima što se vidi na terenu, ali i po rezultatima koje su ostvarili na startu prvenstva – rekao je Vlado Jagodić, strateg Banjalučana.

Trener Borca ističe da ekipa ne sme da misli na evropski meč sa Sutjeskom i da će uprkos problemima u igračkom kadru ići na povoljan rezultat, jer obaveze ne smeju niti mogu da se preskaču.

-Biće iznenađenja u sastavu za ovu utakmicu. I da nije bilo ovih povreda planirao sam određene novitete kako u ekipi tako i u taktici. Imamo svoje poteškoće, ali imamo širinu u igračkom kadru i očekujem da momci koji dobiju šansu imaju pravi pristup i opravdaju ukazano poverenje. Ono što me raduje je što svi žele da igraju. Na poslednjem meču su kapiten Stojan Vranješ i Marko Jovanović igrali pod injekcijama. Sve to pokazuje želju, a uz to i pravi pristup možemo se nadati dobrom rezultatu. Nismo u Širokom Brijegu slavili od 2011. godine, u sezoni kada smo bili prvaci, a nadam se da će toj tradiciji doći kraj – istakao je Jagodić.

Jedan od najiskusnijih igrača u taboru banjalučkog premijerligaša Saša Kajkut ističe da je dobra atmosfera u ekipi i da njega i saigrače očekuje možda najteže gostovanje u sezoni.

-Široki Brijeg igra jako dobro na početku lige, odmah su do nas na tabeli, a znamo da oni igraju odlično na domaćem terenu i retko rivalima prepuštaju bodove. Imamo određenih problema sa povredama, ali svi momci koji dobiju šansu treba da pokažu da su sa pravom deo ovog kluba. Nadam se da ćemo ostvariti dobar rezultat na teškom gostovanju i tako napraviti dobru uvertiru za evropski meč sa Nikšićanima – rekao je Saša Kajkut.

S. Basara


Željezničar 3 : 0 Krupa
Tuzla City 1 : 2 Zrinjski
Sloboda 0 : 0 Borac
Mladost 0 : 1 Velež
Radnik 0 : 2 Široki Brijeg
Olimpik 0 : 3 Sarajevo
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Borac 33 21 4 8 67
2 Sarajevo 33 18 11 4 65
3 Velež 33 16 13 4 61
4 Zrinjski 33 18 5 10 59
5 Široki Brijeg 33 17 8 8 59
6 Tuzla City 33 13 9 11 48
7 Željezničar 33 12 8 13 44
8 Sloboda 33 10 7 16 37
9 Mladost 33 8 6 19 30
10 Krupa 33 7 7 19 28
11 Radnik 33 5 10 18 25
12 Olimpik 33 7 4 22 25