XS
SM
MD
LG

Sigurna Sloboda

MRKONJIĆ GRAD: Fudbaleri mrkonjićke Slobode u trećem kolu Druge lige - grupa „Zapad“ u Banjaluci, na stadionu „Željezničara“ pobijedili su Slogu iz Srpca 3:0. Pobjeda Mrkonjićana je više nego zaslužena, mada su i gosti na otvaranju meča imali inicijativu i svoje prilike.

Golove za Slobodu postigli su Igor Mirković iz slobodnog udarca i Đaković, na asistenciju Vučkovića, u prvom poluvremenu. Pobjedu je ovjerio Zec sredinom drugog poluvremena, nakon asistencije Mirkovića.

Šef stručnog štaba Slobode Igor Mirković zadovoljan je igrom i rezultatom svoje ekipe u meču sa Slogom.

-Prvo želim da se zahvalim ljudima iz Želje koji su nam omogućili da imamo odlične uslove za igru na terenu. Iskreno pribojavao sam se ove utakmice sa Slogom. Tokom e sedmice imali mnogo problema oko treniranja. Stalno smo bili u dilemi gdje i na kojem teren raditi i kako ekipu pripremiti za utakmicu. A bilo je problem i sa povredama fudbalera. Hvala Bogu, na kraju se sve poredalo i stigli smo do važne pobjede, protiv Sloge koja ima dobru ekipu. Čestitam svojim momcima na dobroj igri i važnom trijumfu, kaže Mirković.

Strateg Mrkonjićana priznaje da je njegova ekipa na početku bojažljivo ušla u utakmicu:

-Gosti  su na početku utakmice bili odvažni i u nekoliko navrata iz kontranapada ugrozili naš gol. Međutim, nakon petnaestak minuta igre preuzeli smo sve konce igre u svoje ruke i dominirali do kraja utakmice. Poslije trećeg gola Zeca, utakmicu smo rutinski priveli kraju. U drugom poluvremenu svjesno sam neke igrače izveo iz igre, da ih čuvam za derbi koji nas u subotu čeka u Šamcu protiv Borca. Ekipi Sloge želim više sreće u nastavku  prvenstva. Da što prije poslože ekipu i krenu s pobjedama, ističe Mirković.

Predsjednik Upravnog odbora Fudbalskog kluba Slobode Milenko Milekić, zadovoljan je igrom i pobjedom svoje ekipe.

 -Sve pohvale igračima i stručnom štabu na važnoj pobjedi. Ekipa je odlično stajala na terenu, a plijeni zalaganje fudbalera. Hrabri i činjenica da je na „Predgrađu“ na trenu bilo osam fudbalera koji su ponikli u našem klubu, a šest ih je bilo u startnoj postavi. Sve to nam daje novu snagu da još intenzivnije nastavimo sa radom u mlađim selekcijama. S nestrpljenjem čekamo da se završe radovi na našem glavnom i pomoćnom igralištu, kaže Milekić.


Proleter 1 : 2 Čelinac
Jedinstvo 4 : 3 Borac
Sloboda 3 : 0 Sloga (Srbac)
OFK Brdo 3 : 1 Dubrave
Omarska 4 : 1 Progres
Laktaši 2 : 0 Polet 1926
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Jedinstvo 3 3 0 0 9
2 Sloboda 3 2 1 0 7
3 Omarska 3 2 0 1 6
4 Borac 3 2 0 1 6
5 Čelinac 2 2 0 0 6
6 OFK Brdo 3 2 0 1 6
7 Laktaši 3 1 0 2 3
8 Sloga (Trn) 2 1 0 1 3
9 Progres 3 1 0 2 3
10 Polet 1926 3 1 0 2 3
11 Dubrave 3 0 1 2 1
12 Proleter 2 0 0 2 0
13 Sloga (Srbac) 3 0 0 3 0