XS
SM
MD
LG

Randori završio bazne pripreme na Jahorini: Sve što je zacrtano to je i urađeno

Džudo klub "Randori" iz Istočnog Sarajeva, predvođen najboljim trenerom Srbije u posljednjem olimpijskom ciklusu, Ljubišom Majdovom, te uzdanicama Crvene zvezde Nemanjom i Stefanom  okončao je bazne pripreme na Jahorini, svojoj tradicionalnoj bazi.

Iako je pandemija koronavirusa zaustavila sva takmičenja, a naznaka za njihov nastavak nema, Randori je u avgustu tradicionalno odradio ovaj dio priprema, a trener  Ljubiša Majdov je zadovoljan urađenim.

- Sve što smo planirali to smo i uradili. Vrijeme nas je poslužilo ove godine, nismo morali da pomjeramo neke termine treninge, sve je hvala Bogu, prošlo u najboljem redu. Mi smo trenirali kao da nije period koronavirusa, sve smo odradili onako kako smo željeli, rekao nam je Ljubiša Majdov, pa nastavio:

- Na Jahorini imamo fantastične uslove i sve ono što nam treba. Ovom prilikom želim da se zahvalim svima iz vile "Ledena kraljica", kao i ljudima u hotelu "BAT Bistrica" gdje smo se hranili. Ove godine smo bili samo mi iz kluba, sa trojicom gostiju. Rađeno je odlično, pa sada nastavljamo sa radom kod kuće.

Doctore nadgleda dok se vrijedno radi

Da li će sezona uopšte biti nastavljena ove godine, kako na svjetskom nivou gdje Nemanja Majdov treba da nastavi tamo gdje je stao pred pandemiju koronavirusa, tako i na onom nižem nivou gdje bi Randorijeva djeca trebala da nastupaju, još uvijek je nepoznanica.

- Za sada nema nekih naznaka kada će se nastaviti sa takmičenjima. Pominjao se Grand prix u Zagrebu, ali šta će biti i kako će biti ne znamo još uvijek. Neizvjesno je sve, kako za Nemanju, tako i za mlađe kategorije. Mi čekamo i radimo kao da će se nastaviti.

Pandemija koronavirusa je prekinula jednu jako dobru seriju Nemanje Majdova, ali i odgodila Olimpijske igre u Tokiju za naredno ljeto. San o medalji na Igrama ostaje isti, samo pomjeren za jednu godinu.

- Koliko je pandemija koronavirusa bila loša jer je prekinula jednu dobru Nemanjinu formu i zaustavila sva takmičenja, toliko je u neku ruku bila dobra da Nemanja konačno zaliječi sve one povrede koje je imao. Sada bi trebalo da je još čvršći. Na svu sreću mi kod kuće imamo salu, teretanu i sve što je potrebno za nesmetane treninge, tako da Nemanja i Stefan nisu niti jednog momenta bili oštećeni za neke treninge. Radilo se naporno, ali je veliki problem kada ne znaš za šta se spremaš i za kada trebaš tempirati formu.