XS
SM
MD
LG

Novi klip u točkove Igokee

(Kad zlo pobeđuje dobro, ni sport nije sport, najmanje radost života)

Uvek je zavist bila nemoć ispunjena besom koji prezire tuđu uspešnost i neskrivena nesposobnost da budeš znan i moćan kao drugi, koliko je puta do sada Košarkaški klub Igokea iz Aleksandrovca, Republika Srpska, spoznao ovu surovost bh. života sam Bog zna. Umesto da sve čini za afirmaciju košarke koja je u nekom drugom vremenu, sa Bosnom i njenim asovima: Delibašić, Radovanović, Varajić, Benaček… proslavila današnje federalno Sarajevo, ono danas čini sve da taj sport sputa, unizi i ponizi, samo zato što je neprikosnoveni predvodnik klub iz Republike Srpske, velika-mala Igokea za koplje je ispred svih, i organizacijom, i rezultatima, i talentovanim pojedincima, jednostavno koliko znalcima na terenu, toliko i stručnjacima, košarkaškim radnicima, listu predvode Dalibor Ilić, Dragan Bajić, Žarko Milaković, Igor Dodik, Boris Spasojević… 


Igokea u mućnoj Regionalnoj ABA ligi, valjda, brani i čast “Dejtonske zemlje”, njeni juniori posebno, ali ta ista BiH podmeće joj klipove, gde god stigne, primera je bezbroj. Poslednja ujdurma kad se od “Igosa” traži da igraju Premijer ligu BiH, od početka do kraja, a ne kao do sada da se uključe u završnicu, ili da isti tretman kao oni imaju neki drugorazredni klubovi, govori jedino i isključivo da je zla misao i isto takvo srce! Reagovali su i klubovi iz Republike Srpske, na stranu Aleksandrovčana stali su: Mladost, Bratunac, Leotar i Borac!
I šta sada?!
Kuda onda ide bh. košarka i kakva joj je uopšte budućnost. Umesto da se sve učini kako bi upravo Igokea nosila barjak i države dva entiteta, koliko kroz moćnu ABA ligu toliko i kroz evropske kupove, sve se čini da se ona onemogući i unizi; ne lezi vraže, ona sada ostaje samo ponos Republike Srpske.
Nikad vremena, pa i ova, nisu zla i naopaka, nego ljudi, i njihove nedefinisane ćudi, Igokea zato nije kriva, a ni nikome dužna.
Koga svrbi, neka se i češe o svom trošku, ili je "slučaj Igokea" nagoveštaj mnogo ozbiljnijih stvari i događaja u (ne)postojećoj državi, ne samo kada je reč o sportu.

Sportski žurnal