XS
SM
MD
LG

Peštić obilježio turnir

Rukometaši Jedinstva

U subotu 05.09.2020. godine Brčko i RK Jedinstvo  su bili domaćini III Međunarodnog turnira "Trofej Brčko distrikta BiH 2020".

Turnir je ove godine organizovan u seniorskoj konkurenciji i na njemu su učešće uzele ekipe RK Gradačac, RK Višegrad, ORK Mačva Bogatić i domaća ekipa RK Jedinstvo 2015 Brčko.

 U prijepodnevnim utakmicama domaća ekipa je pobijedila ekipu iz Višegrada dok je RK Gradačac bio bolji od gostiju iz Bogatića.

U popodnevnom programu u borbi za treće mjesto RK Mačva je bila bolja od RK Višegrad dok je u fantastičnom finalu domaćin bio uspješniji od veoma jake ekipe iz Gradačca rezultatom 29 : 28.

Tako je pehar za pobjednika Trofeja Brčko distrikta BiH ostao ove godine u Brčkom. Sudijski par iz Banja Luke i delegati Turnira iz Novog Sada su više nego dobro obavili svoj dio posla.

Na žalost publika u Brčkom je ove godine bila uskraćena za četiri vrhunske rukometne predstave pošto se turnir održao pred praznim tribinama.

U mnoštvu odličnih igrača ove godine se izdvojio bek RK Jedinstvo 2015 Brčko Nemanja Peštić koji je   najbolji strijelca turnira izabran ali i  najbolj igrač.

 Sve gostujuće ekipe su istakle odličnu organizaciju turnira i najavile dolazak i iduće godine.