XS
SM
MD
LG

Novaković poslije velikog trijumfa nad Borcem: Odlična taktika dovela do pobjede

Foto/ Facebook-Aleksandar Bato Atić

Ljubić iz Prnjavora je jučer u 1/16 finala Kupa Republike Srpske savladao na svom stadionu banjalučkog Borca poslije boljeg izvođenja penala.

U regularnom toku utakmice bilo je 0:0, iako je možda moglo biti i drugačije da Milovanu Novakoviću u finišu meča sudija Velimir Drinić nije poništio gol. Ipak, Novaković se u strijelce upisao u penal seriji koju je Ljubić riješio sa 3:0.

- Presrećni smo zbog ove pobjede. Uzeti skalp Borcu nije mala stvar, bez obzira u koliko izmijenjenom sastavu oni bili. Trener je postavio odličnu taktiku, ispoštovali smo sve ono što je zamislio i na kraju to nam se vratilo. Zadovoljan sam i kako sam ja odigrao, mislim da mi je poništen čist gol u 87. minutu, ali u penalima sam se ipak upisao u strijelce, rekao nam je Milovan Novaković, koji će već za vikend gostovati kod svog bivšeg kluba Slavije.

- Nažalost, u Slaviji sam bio jako kratko. Pandemija koronavirusa je spriječila da se dokažem više u slavnom klubu. Odigrao sam dobar pripremni period i taman kada smo trebali da se borimo za bodove liga je prekinuta. Taj kratak period mi ostaje u lijepom sjećanju jer sam bio prihvaćen na najbolji način. Sada idem tamo sa svojim novim klubom i bez obzira na sve lijepe uspomene koje nosim iz Istočnog Sarajeva pokušaću da pomognem svojoj ekipi da dođe do pobjede.