XS
SM
MD
LG

Serena u polufinalu

Foto: US Open

Serena Vilijams plasirala se u polufinale US Opena. Ona je u četvrtfinalu savladala Tsvetlanu Pironkovu sa 2-1 u setovima.

U prva četiri gema, obje teniserke su bile sigurne na svom servisu. U petom gemu, Pironkova je došla do brejk lopte. Prvu brejk loptu je i iskoristila te je vinerom na mreži došla do 3-2. U narednom gemu je uspjela potvrditi brejk i povela je sa 4-2. Pri vodstvu 5-3, Pironkova je imala dvije set lopte na servis Serene. Međutim, Serena se izvukla. Ipak, Pironkova je osvojila naredni servis gem te je sa 6-4 dobila prvi set.

Drugi set Pironkova je sjajno počela jer je već u prvom gemu napravila brejk. Međutim, nije ga uspjela potvrditi i Serena je vratila brejk. U četvrtom gemu Serena je imala brejk šansu ali je napravila grešku. Na kraju je Pironkova došla do 2-2. U osmom gemu, Serena je uspjela doći do brejka i vodstva 5-3. U narednom geu potvrdila je brejk te je sa 6-3 dobila drugi set.

Prvi gem trećeg seta bio je izuzetno dug. Pironkova je spasila dvije brejk lopte ali treću je Serena iskoristila i došla je do brejka. Pokušala je Pironkova doći do ribrejka ali je Serena potvrdila brejk. Serena je nastavila pritiskati servis rivalke a u sedmom gemu napravila je novi brejk te je povela sa 5-2. Servis za meč je iskoristila te je sa 6-2 dobila odlučujući set.

U polufinalu će Serena igrati protiv pobjednice meča Azarenka - Mertens.