XS
SM
MD
LG

Sokolović u Igokei,Popović u Radniku Elvako

Jovan Popović

Rogatica je odavno poznata kao rasadnik košarkaških talenata. Ovih dana  dva mlada košarkaška bisera iz Rogatičke škole košarke“Vlade Divac“ kojom rukovodi Rajko Kojić su otišli put Aleksandrovca i Bijeljine gdje će nastaviti da se edukuju i usavršavaju raskošan talenat.

David Sokolović je pristupio omladinskim pogonima Igokee, a Jovan Popović će se kaliti u omladincima Radnika Elvako.

Kojić smatra da su Sokolović i Popović na pravom putu da postanu  vrsni košarkaši. U proteklom periodu, provedenom pod njegovim vođstvom, potvrdili da se radi o izuzetnim  talentima.

-David Sokolović je rođen 2006 godine, a Jova Popović je godinu stariji. Treniraju već pet godina i mogu slobodno reći da već  pokazuju odlično košarkaško znanje. Naravno da je s obzirom na njihove godine još dug put do zvezda, ali imajući u vidu klubove u koje su otišli pruža im se vrlo dobra prilika, za napredovanje. Inače, njih dvojica su bili učesnici velikog broja kampova gdje su imali dobre uslove za usavršavanje. Sokolović je boravio prošle godine na kampu Košarkaškog saveza Srbije, trenirao je sa  40 najtalentovanijih mladih košarkaša Srbije i Republike Srpske, dok je Popović nastupao za pionirsku reprezentaciju RS, a to dovoljno govori o kakvim se  košarkašima radi. Želim im puno uspeha, zdravlja i sreće , siguran sam da je pred njima uspešna košarkaška  budućnost – zaključio je Rajko Kojić sportski učitelj mladih rogatičkih košarkaša

David Sokolović