XS
SM
MD
LG

Marej i Jokić ostavili Denver u životu

Foto: Denver Stiffs

Košarkaši Denvera savladali su Los Anđeles Kliperse sa 111-105 te su smanjili rezultat na 3-2 u seriji.

Meč nije dobro počeo za Denver jer su Klipersi poveli 11-3. Ipak, Denver je uspio prići na 15-14. Vodstvo do kraja prvog perioda nisu uspjeli preuzeti pa su Klipersi dobili prvi period sa 28-23. U drugom periodu Klipersi su igrali dosta bolje. Šut za tri poena ih je služio te su imali +15. Na kraju su na odmor otišli sa vodstvom 56-44. 

Denver je u trećem periodu pojačao odbranu a u napadu se razigrao Milsap. Prišli su na -6 i imali napad ali je Grent promašio trojku. Klipersi su opet došli do dvocifrene prednosti ali je Denver prišao na -7. Denver je sjajno otvorio poslednji period. Igrali su čvrsto u odbrani a u napadu su se razigrali Marej i Jokić. Denver je došao do preokreta i trojkom Jokića poveli su 102-94. Klipersi su odgovorili serijom 6-0 ali je onda Porter pogodio trojku za +5. Pokušali su Klipersi da se vrate ali nisu uspjeli.

Denver je do pobjede predvodio Marej sa 26 poena, osam skokova i sedam asistencija dok je Jokić imao 22 poena i 14 skokova. Lenard je predvodio Kliperse sa 36 poena.