XS
SM
MD
LG

Nestvarni Jokić vodio Denver od -19 do 3-3 u seriji

Foto: Denver Stiffs

Košarkaši Denver Nagetsa savladali su Los Anđeles Kliperse sa 111-98 te su došli do 3-3 u seriji.

Denver je sjajno otvorio susret i zahvaljujući Mareju poveo sa 6-0. Međutim, napad Džordža i odbrana Lenarda, donose Klipersima seriju 11-0 i preokret. Imali su Klipersi i dvocifrenu prednost ali su na kraju dobili prvi period sa 34-26. Uspio je Denver da se vrati u drugom periodu te su prišli na 47-45. Međutim, tada su Klipersi pojačali odbranu. Do kraja prvog poluvremena napravili su seriju 16-2 te su na odmor otišli sa 16 poena prednosti. 

Klipersi su na startu drogog poluvremena trojkom Džordža došli do +19. Međutim, Denver je odbio da se preda. Pojačali su odbranu, napravili seriju 15-0 i vratili su se u igru. Na kraju su Klipersi sa samo dva poena prednosti. Denver je sjajno otvorio poslednji period te su trojkom Krejga poveli 82-79. Potom se razigrao i Nikola Jokić. Pogodio je tri trojke i predvodio seriju Denvera kojom su došli do velikih +13. Na kraju je Geri Heris dotukao Kliperse i Denver je došao do nove pobjede.

Denver je do pobjede predvodio Jokić sa 34 poena, 15 skokova i sedam asistencija. Džrodž sa 30 poena predvodio je Kliperse.

Sedmi meč igraće se u noći sa utorka na srijedu u 3 ujutru.