XS
SM
MD
LG

Magični četvrtak

BiH

Fer je reći – neće to biti nimalo lak posao za naše zmajice u duelu protiv neugodne reprezentacije Danske.

Suočene sa gladijatorskim porivom neugodnih Dankinja, u njihovom žestokom pohodu prema Evropskom prvenstvu, nakon pet godina kada su igrale finale, međutim na putu do toga neće imati običnog protivnika sa druge polovine terena.

Do duela ostalo je još dva dana. Jedan je već odbrojan, došao je drugi, a svaki detalj uoči ovakvog susreta je bitan. Za naše reprezentativka je to šampionska rutina, teren uveliko poznat, razrađen, one su fudbalske mašine.

Čekanje utakmice može biti stresno. Mislite o detaljima koji mogu da budu važni, odlučujući. Kao da i sami izlazite na teren. Izgubite fokus. Mogu ga ja izgubiti, ali znam ko sigurno neće. To sebi stalno ponavljam. Znam jedne kraljice koje ima mentalnu čvrstinu najjačeg armiranog betona.

Želja neće izostati

Kada zabetoniraju da moraju da pobjede, one tu i urade. Kada su svi protiv naših djevojaka i priželjkuju trijumf protivnika, dobijaju neviđenu snagu. Da se ne igramo rebusa i zagonetki, znate na koga mislim? Ok, dobro je. Tu smo, na istim talasnim dužinama.

Probam da brojim do 15, jedan, dva, tri, četiri...Oduže se te sekunde, čitava vječnost brate mili. Probam da nabrojim sve pobjede naše reprezentacije u kvalifikacijama, muke su to, treba se svega prisjetiti, svakog detalja i svakog postignutog kola.

Kada igrate meč kvalifikacija, sve je moguće. Apsolutno sve. Postoji momenat istine – lopta, borba, udarac, protivnik, inspiracija, znanje, klasa. I kakva vam je forma tog dana, da li ste u igri potpuno, ili djelimično.

Sada svi očekuju da Danska bude taj protivnik koji će u Trening Centru NS/FS BiH u Zenici igrati i za sebe i generacije koje dolaze u budućnosti.

Borba za EURO 2022. godine

Da li je naše zmajice briga za to? Vjerovatno nije, one ima svoju odavno uvrđenu viziju gdje im je mjesto u istoriji i šta vizualizuju u bliskoj budućnosti. Šampionke moraju biti oštre poput oštrice žileta. Ne treba imati milosti prema nikome, pa tako ni prema Dankinjama.

Sjetimo se samo nekoliko mečeva igračica Bosne i Hercegovine u prethodnim godinama kvalifikacija. Engleska nas je pobjedila 0:1 i to su postigle pogodak u finišu utakmice. Vels nas je takođe pobjedio 0:1, a na tom duelu promašili smo penal. Ko god je došao u Zenicu nije bilo lako igrati. 

Ja ne sumnjam da će naći riješenje za igru Danske. U svakom slučaju, imamo šta da čekamo, čemu da se nadamo i da uživamo u četvrtak od 16:00 časova.

Ništa, zato. Neću se smrznuti od te pomisli. Toplo mi je oko srca!

Četvrtak u 16:00 časova


SFK 2000 21 : 0 Spartak 2013
Iskra 0 : 2 Emina
Fortuna 3 : 1 Libero
Radnik Bumerang 3 : 0 FK Sloboda
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 SFK 2000 14 14 0 0 42
2 Radnik Bumerang 14 10 2 2 32
3 Emina 14 8 3 3 27
4 Iskra 14 6 2 6 20
5 Libero 14 5 3 6 18
6 FK Sloboda 14 2 2 10 8
7 Fortuna 14 1 3 10 6
8 Spartak 2013 14 1 3 10 6