XS
SM
MD
LG

Što se moralo, moralo se!

Fudbaleri Borca večeras u Banja Luci igraju meč drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope. Protivnik je tim Rio Ave iz Portugala, a banjalučki fudbaleri treba večeras da izađu na teren, uživaju u fudbalu i pokažu ono što mogu i znaju.

Bez bilo kakvog pritiska, bez onog – mora se! Ono što su morali to su uradili. Izborili plasman u ovo kolo i večeras mogu biti bez bilo kakvog psihološkog pritiska.

Protivnik dolazi iz jedne od najjačih evropskih fudbalskih zemalja, Portugala. Klub koji ima budžet od 12 miliona evra. Pun je  fudbalera iz Brazila, a tu su internacionalci iz Poljske, Gane, Hrvatske...Dakle respektabilan skup fudbalera, željnih sigurno da prođu dalje i izbore nastupe u Evropi.

Borac dakle igra protiv jake ekipe. Nisu oni u rangu Benfike, Porta, Sportinga, ali nisu ni mnogo iza njih.

S toga je prava šteta da večeras neće biti navijača na tribinama da pomognu fudbalerima Vlade Jagodića. Igra se jedna utakmica, ona može jednim detaljem biti odlučena. S toga borac ima pravo da se nada i ćeli prolaz. Trebaju da izađu i odigraju za sebe i svoju dušu. Da uživaju u meču, a da im u podsvijesti bude da mogu da prođu. Imaju  bezbroj primjera za tako nešto.

Nikola Jokić je  kao mantru ponavljao ovih dana,a pred mečeve sa Klipersima – na njima je pritisak, mi idemo da igramo!

Upravo tako treba i borac. Pritiska je na gostima, oni moraju, banjalučka ekipa ne mora ništa, sem da igra. A kad se igra može svašta da se ''izigra''.

U slučaju trijumfa fenomenalan rezultat, u slučaju onog drugog moraju znati da nisu i neće  nikoga razočarati.

Ono što su morali to u uradili...