XS
SM
MD
LG

Fudbaleri Radničkog 1923 gostuju IMT-u

Foto: N. Kotlajić (fkradnicki.com)

Iza fudbalera Radničkog 1923 je sjajan niz od tri uzastopna trijumfa, koji će pokušati da produže u subotu od 16 časova, kada ih očekuje gostovanje beogradskom IMT-u, u utakmici 6. kola Prve lige Srbije.

Iz kola u kolo tim koji sa klupe predvodi Aleksandar Linta igra sve sigurnije i što je najvažnije uvećava svoj bodovni saldo. Učinak od pet pobeda i jednog remija u prvih šest kola dovoljno govori o kvalitetu “crvenih” ove sezone, a pri tom je ova ekipa daleko od svojih krajnjih limita. 

Koliko je Radnički 1923 ozbiljan tim najbolje se uverio beogradski Grafičar prošlog vikenda, koji je na “Čika Daču” došao u potrazi za iznenađenjem, a vratio se u potpunosti nadigran i poražen. Čak i u trenucima kada je beogradski tim zapretio da se rezultatski vrati u igru, “crveni” nisu paničili, već su sigurno zatvorili sve prilaze svom golu, a zatim u samoj završnici utakmice golom mladog Đorđa Maksimovića potvrdili trijumf.

Kragujevčani nemaju nameru da skrenu sa utabane staze trijumfa i već uveliko nišane nova tri boda na gostovanju novajliji u ligi, beogradskom IMT-u, koji je u međuvremenu dobio veliko pojačanje u liku Ismaela Beka Fofane, nekadašnjeg napadača Partizana i Čukaričkog.

Pored iskusnog centarfora iz Obale Slonovače, koji bi za svoj novi klub mogao da debituje već ove subote, popularni “traktoristi” u svojim redovima imaju još nekolicinu igrača na koje bi Kragujevčani morali da obrate naročitu pažnju, poput Nikole Terzića, najboljeg strelca beogradske ekipe u dosadašnjem delu takmičenja sa tri postignuta gola.

Za Beograđane je, inače, sam plasman u Prvu ligu Srbije velika stvar, tako da su njihove ambicije prvenstveno vezane za opstanak u prvoligaškom društvu. Istina je da “traktoristi” nisu “upalili iz prve” i da su u prva dva kola osvojili samo jedan bod, ali su onda došle dve uzastopne pobede na domaćem terenu protiv Dinama iz Vranja i Radničkog iz Pirota, koje su podigle raspoloženje u njihovim redovima.

Prošlog vikenda Beograđani su očekivano poraženi na gostovanju trenutno vodećoj ekipi na tabeli Prve lige Srbije, novosadskom Kabelu, tako da se nakon pet odigranih kola nalaze u sredini tabele sa devet osvojenih bodova.

Trenutna forma i položaj na tabeli jasno daju ulogu favorita kragujevačkom timu, koji će pokušati da se i sa drugog uzastopnog gostovanja u ovoj sezoni vrati sa celim plenom.