XS
SM
MD
LG

Nole u sjajnom meču savladao Krajinovića i prošao u četvrtfinale

Foto: ATP Tour

Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Rima, nakon što je u sjajnom meču savladao Filipa Krajinovića.

Već u prvom gemu, Filip je imao tri brejk lopte. Dvije je Nole Spasio ali treću Filip koristi i dolazi do brejka. U narednom gemu, Filip je spasio tri brejk lopte ali je Nole je iskoristio četvrtu i došao do 1-1. I treći gem je bio izuzetno dug. Filip je imao brejk šansu ali je odigrao loše i nije je iskoristio. Na kraju je Nole poveo sa 2-1.

I naredni gem je bio težak za servera. Imao je Nole tri brejk šanse. Prvu je Filip spasio vinerom, drugu asom a treću Nole nije iskoristio i pogriješio je. Na kraju je Filip došao do 2-2. Iako je Filip imao 0-30 u narednom gemu, Nole je vezao četiri poena i poveo je sa 3-2. 

Filip je lako došao do 3-3. Imao je potom 15-40 ali je Nole uspio uz dosta muke da spasi obje brejk lopte te je poveo sa 4-3. U narednom gemu, Nole je imao 30-40. Međutim, jeftinom greškom iz riterna, Nole je propustio brejk šansu. Filip je uspio doći do 4-4. U narednom gemu se Nole mučio ali je poveo sa 5-4. Imao je Nole 15-40 a servis Filipa ali je Filip izvukao to i došao do 5-5.

Set je na kraju otišao u taj brejk. Filip je poveo 4-1 i imao je dva servisa. Međutim, napravio je dvije greške iz forhenda. Nole je imao set loptu kod 6-5 ali je napravio duplu. Imao je set loptu i na 7-6 ali je Filip volejom spasio set loptu. Međutim, onda je napravio duplu pa grešku iz forhenda i Nole je sa 9-7 dobio taj brejk. 

U drugom setu opao je malo intenzitet Filipove igre i u trećem gemu Nole je napravio brejk. Imao je šansu da dođe i do duplog brejka u petom gemu ali je Filip uspio sačuvati servis te je smanjio rezultat na 3-2.

Nole je jedine prave probleme u drugom setu imao u osmom gemu kada je bilo 15-30 ali je uspio povesti sa 5-3. U narednom geu, vidno je bilo da je Filip ostao bez snage. Nole je to iskoristio te je brejkom dobio set sa 6-3.

Naredni rival biće mu pobjednik meča Museti - Kepfer.