XS
SM
MD
LG

FSRS donirao dresove i lopte za FK Glama

Na prijedlog Vice Zeljkovića, prvog čovjeka, Fudbalski savez Republike Srpske je donirao 20 kompleta sportske opreme i pet lopti za Fudbalski klub Glama iz sela Koretište, kod Gnjilana, na jugu Kosova i Metohije. Donaciju FSRS uručio je humanitarac Milorad Arlov, predsjednik Odbora za pomoć Srbima u južnoj pokrajini.

-Ovo je prva pomoć koju je naš klub dobio u poslednjih 20 godina iako smo u poslednje četiri godine osvajali titule prvaka u takmičenju koje organizuje Fudbalski savez Srbije za opštine južno od Ibra – rekao je, zahvaljujući za poklone, Ranko Đorđević, trener Glame.

Klub inače okuplja pedesetak igrača uzrasta od pionira do seniora, koji treninge održavaju na običnoj livadi, jer u Koretištu, udaljenom svega dva kilometra od centra Gnjilana, i u kome živi oko 750 Srba, nemaju adekvatan teren.

-Utakmice igramo na terenima u susednim srpskim selima Ropotovo i Šilovo do kojih odlazimo kako se ko od nas snađe, neko biciklom, a vrlo često sednemo na traktorsku prikolicu i eto nas na terenu. To je odraz uslova u kojima živi stotinjak omladinaca u Koretištu, u kome se devojke “broje na prste” – objasnio je Đorđević.

Milorad Arlov, je, nakon što je uručio pomoć sportistima iz Koretišta, naveo da je riječ o nastavku akcije pomoći sportistima sa Kosova i Metohije od Fudbalskog saveza Republike Srpske i banjalučkog Odbora za pomoć Srbima na Kosmetu.

-Tamo gdje ima mladih, gdje ima djece i gdje treba priteći u pomoć, tamo je Odbor, tamo su Srbi iz Republike Srpske, tamo je i naš Fudbalski savez i ovim putem zahvaljujem FSRS na donaciji i predsjedniku Vici Zeljkoviću – rekao je Arlov.

On je pozvao fudbalere Glame da budu gosti Fudbalskog saveza Republike Srpske, ističući da se na taj način jačaju veze Srba u Republici Srpskoj sa sunarodnicima koji brane pravoslavlje i srpstvo na Kosovu i Metohiji.

Vico Zeljković je o donaciji Saveza za klub južno od Ibra, na Kosovu i Metohiji, rekao:

-Poštujemo ono što radi humanitarac Milorad Arlov i svaki put kada nam se obrati, namjenski pošaljemo, u skladu s našim mogućnostima, pomoć kako za klubove, tako i pojedince. Fudbalski savez Republike Srpske će i dalje da pomaže Srbe, klubove i fudbal u našoj južnoj pokrajini, a pred nama je još nekoliko humanitarnih akcija jer želimo da se uključimo aktivnije u rad Odbora kojim predsjedava gospodin Arlov.

FSRS.org