XS
SM
MD
LG

Borbena Hrvatska osvojila veliki bod protiv Švajcarske

Hrvatska osvojila bod protiv Švajcarske

Ženska seniorska reprezentacija Hrvatske osvojila je veliki i vrijedan bod protiv selekcije Švajcarske u petoj utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022. godine koje se održava u Engleskoj.

Izabranice Mate Prskala u devedeset minuta divovske borbe u Zaprešiću odigrale su na kraju sa Švajcarskom 1:1. Domaće igračice su željele da ostanu neporažene na ovoj utakmici u tome su uspjele, a mogle su doći i do sva tri boda. 

Hrvatska je odlično otvorila utakmicu, jer je povela već u trećoj minuti preko Ivane Rudelić, koja je pogodila nakon asistencije Petre Pezelj. Švajcarska je u 14. minuti uzvratila preko Rendman, ali je rezultat ostao nepromjenjen. Gošće su do kraja prvog dijela igre imale nekoliko dobrih prilika i bile su odlučne da izjednače rezultat. Pokušavale su Gut i Bahman, no promjene nije bilo. Do kraja prvog dijela igre Kristina Šundov je imala jednu dobru priliku za svoj tim, ali se na odmor ipak otišlo sa 1:0.

U nastavku utakmice, Hrvatska se sjajno i organizovano branila, te nije dozvoljava Švajcarskoj da nešto ozbiljnije uradi. U 63. minuti Bahman je ponovo zaprijetila, ali lopta ide preko gola. Ipak, na veliku žalost Hrvatska nije izdržala. Švajcarska je izjednačila rezultat preko Bahman, Bačić je dala sve od sebe da pokuša zaustaviti udarac, međutim lopta je završila u mreži za konačnih 1:1.

Selektor Mate Prskalo prezadovoljan je rezultatom

Za www.sportdc.net iz Zaprešića nakon utakmice govorio je selektor Hrvatske, gospodin Mate Prskalo

- Gledajte kada se sve pogleda, naravno da smo prezadovoljni osvojenim bodom protiv ovakve reprezentacije. Očekivali smo tešku utakmicu i znali smo šta nas čeka. Moram da čestitam svojim igračicama, odigrale su hrabru i dobru utakmicu i stvarno ovo je jedan veliki rezultat za našu reprezentaciju. Ova pauza je sigurno uticala na sve zemlje, pa tako i na nas, međutim ne može se reći da je to bilo u ovoj utakmici, naročito nakon ovakvog rezultata.

Selektor Hrvatske je prokomentarisao i naredni susret koji ih čeka za četiri dana protiv selekcije Rumunije.

- Još jedna teška utakmica nas očekuje sigurno. Međutim ja vjerujem da ćemo odigrati još jedan kvalitetan i dobar meč, te se nadamo pozitivnom rezultatu. Imamo tim koji je spoj mladosti i iskustva, tako da vidjećemo. S obzirom da smo dobro počeli nastavak kvalifikacija remijem, očekujemo da ovako dobru igru pokažemo i protiv Rumunije, zaključio je Mate Prskalo.

Hrvatska - Švajcarska 1:1 (1:0).
Stadion: NK Inter, Zaprešić.
Gledalaca: 0.
Glavni sudija: Lucie Šulcova (Češka).ŽĐ
Pomoćnici: Lucie Ratajová (Češka), Jana Štychová (Češka).
Četvrti sudija: Olga Zadinová (Češka).
Žuti kartoni: Hrvatska (Lubina, Pezelj, Bošnjak, Rudelić), Švajcarska (Crnogorčević, Humm).

Hrvatska: Bačić, Bukač (od 86. Jelenčić), Balog, Bošnjak, Horvat, Landeka, Lubina (od 57. Slipčević), Šundov (od 68. Dujmović), Pezelj, Dulčić, Rudelić.

Selektor: Mate Prskalo.

Švicarska: Thalmann, Aigbogun (od 66. Rinast), Calligaris (od 71. Calo), Bühler, Maritz, Wälti, Gut, Lehmann (od 66. Humm), Bachmann, Reuteler, Crnogorčević.

Selektor: Nils Nielsen.

Ivana Rudelić


SFK 2000 21 : 0 Spartak 2013
Iskra 0 : 2 Emina
Fortuna 3 : 1 Libero
Radnik Bumerang 3 : 0 FK Sloboda
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 SFK 2000 14 14 0 0 42
2 Radnik Bumerang 14 10 2 2 32
3 Emina 14 8 3 3 27
4 Iskra 14 6 2 6 20
5 Libero 14 5 3 6 18
6 FK Sloboda 14 2 2 10 8
7 Fortuna 14 1 3 10 6
8 Spartak 2013 14 1 3 10 6