XS
SM
MD
LG

Neefikasni IMT izgubio od Kragujevčana

Foto: H.D.Vujanović

Gosti iz Kragujevca su došli u Beograd odlučni da uzmu 3 boda, od samog početka su dominantniji. Lopta je bila mahom u njihovom posedu, gradili su strpljivo napade. U 16. minutu posle izvedenog skraćenog kornera najviši u skoku je Maksimović, glavom je okrznuo loptu dovoljno da prevari Mićovića i smesti je u mrežu. 
IMT samo 2 minuta kasnije ima kolosalnu priliku da izjednači. Nakon centaršuta Glišića, Peralović se našao sam na 8 metara od gola, tukao glavom, a lopta odlazi kraj same stative. Sve do 35. minuta gosti znalački čuvaju prilaze svom golu, a tada Peralović pronalazi Terzića koji šutira iz prve sa desetak metara pored gola, ogromna šansa je otišla u nepovrat. Od prilika u prvom poluvremenu to bi bilo sve, a gosti iz jedine ozbiljnije šanse koju su i iskoristili odlaze na odmor s minimalnom prednošću.
U nastavku mnogo bolja igra domaćih i Glišić se već u 48. minutu našao sam ispred gola gostiju. Umesto da šutira hteo je da dribla golmana Raičevića koji mu je padom u noge izbio loptu. U kontranapadu na drugoj strani Marić upošljava Nikodijevića, ovaj sa par metara pogađa spoljni deo mreže.
IMT potpuno dominira terenom, a Peralović na asistenciju Glišića u 64. minutu neometan sa 7-8 metara šalje loptu pored Raičevića, ali i stative. Gosti u 77. minutu iz kontranapada za koji su se opredelili u nastavku, posle akcije Todorovića i Nikodijevića propuštaju da reše meč, jer Nikodijević sa 10 metara biva zamalo neprecizan.
Do kraja utakmice gosti na sve načine pokušavaju da sačuvaju rezultat, čak pomalo preteruju u simuliranju prekršaja i valjanju po travi. IMT i u tako rastrzanoj igri uspeva da stvori još dve sjajne prilike, ali ne i da ih realizuje. U 87. minutu se Gojković driblingom oslobađa dva odbrambena igrača gostiju, šutira sa 12-13 metara, dobro postavljeni Raičević je siguran na golu. Potom je Gojković uposlio Lazovića na par metara od gola, u drugom minutu nadoknade, Raičević mu je ušao u šut i tako izrastao u junaka utakmice.
Uz malo više sreće IMT je mogao doći makar do boda i to ne bi bilo ne zasluženo, a Radnički se ovom pobedom učvrstio na 2. mestu sa 2 boda iza vodećeg Kabela. Naredno kolo je već u sredu, IMT ide na noge Žarkovu, a Radnički dočekuje imenjaka iz Pirota.

IMT - RADNIČKI (KG) 0:1 (0:1)

STADION: FK IMT. GLEDALACA: Bez prisustva publike. GL.SUDIJA: Nikitović Ivan. POM.SUDIJE: Blagojević Ivan i Todorović Nemanja. STRELAC: Maksimović 16.min (Radnički Kg). ŽUTI KARTONI: Zorić i Stefanović (IMT), Varjačić, Maksimović i Mirić (Radnički Kg).
IMT: Mićović, Zorić (Gojković), Vukašinović, Ivanović (Lazović), Marković, Glišić (Arsić), Stefanović, Peralović, Terzić (Bajić), Džinović (Đuković), Đuričković.
RADNIČKI (KG): Raičević, Petrović, Kovačević (Simović), Ćirović, Varjačić, Maksimović (Nikodijević), Ilić (U.Vidović), M.Vidović, Avram (Aleksijević), Rađen, Mirić (Todorović).