XS
SM
MD
LG

Žarkovčani se okreću drugom beogradskom derbiju

Milan Kuljić, trener OFK Žarkova - foto: Zoran Lazarević

Mali beogradski derbi iza južne tribine stadiona "Rajko Mitić" protekao je miroljubivo, a lako je moglo da se desi da Žarkovčani odnesu ceo plen. Od  tri boda "zelene" je delilo zaustavno vreme. Trener Milan Kuljić, uvek pedantan i tačan, analizira objektivno dešavanja na terenu.

- Meč bih ocenio kao pravu takmičarsku utakmicu, borbenu, punu tenzija i odigranu u sportskom ambijentu. Za nas je razočaravajuće da smo primili gol u 90. minutu, i tako ispustili pobedu koja nam je bila na dohvat ruke. Sa druge strane, kad saberem šanse i dešavanja na terenu mišljenja sam da je RFK Grafičar zaslužio bod. Imali smo prilike da učvrstimo vođstvo, isto tako i domaćin je umesto gola pogodio stativu u prvom poluvremenu - objektivno gleda na dešavanja na terenu Kuljić i ponavlja da je prvenstveni cilj kluba borba za opstanak i afirmacija mladih igrača. Mladi stručnjak izneo je zanimljiv podatak da je OFK Žarkovo počelo utakmicu sa pet bonusa i još trojicom rezervista, za razliku od domaćina, koga bije glas da je razvojni klub, koji je imao  četvoricu mlađih prvotimaca.

Prvoligaša iz Makiške šume očekuje još jedan beogradski derbi i odmeravanje snaga sa "traktoristima". - Ostvareni rezultati novajlije nisu u skladu sa prikazanim igrama. Vidi se da imaju potencijala i neće nas zavarati poslednji rezultati IMT-a i trenutni položaj na tabeli. Zaigraćemo od prvog minuta sa ofanzivnim opredeljenjem, i u otvorenoj igri pokušati da dođemo do pozitivnog rezultata - optimista je Kuljić. U tim OFK Žarkova vraća se Tasić, dok su i dalje na poštedi zbog povreda Jovanović, Podunavac, Manić, a Stevanović polako ulazi u trenažni proces.