XS
SM
MD
LG

Potvrđena sjajna forma: Eriću dvije pobjede na Zlatiboru

Reprezentativac Bosne i Hercegovine u nordijskom skijanju, Paljanin, Strahinja Erić, nastavio je sa sjajnom formom ovog ljeta na Rol kupovima.

Jučer i danas Strahinja Erić je nastupio na Zlatiboru gdje je u dvije trke na 10 kilometara osvojio prvo mjesto. Erić je jučer, prvog dana, stazu od 10 kilometara prešao u vremenu 20:10.5, što je bilo minut i osam sekundi brže od drugoplasiranog reprezentativca Srbije, Miloša Milosavljevića, te minutu i 21 sekundu brže od Nikolausa Curekasa iz Grčke. Miloš Stević je zauzeo sedmo mjesto, Stefan Anić deveto, a Uroš Lalović deseto. Mihailo Škipina nije završio nedjeljnu trku. Kod djevojaka, Sanja Kusmuk je prvog dana na pet kilometara zauzela četvrto mjesto sa vremenom 14:27.1, što je bilo minutu i sedam sekundi slabije od pobjednice Maide Drndić iz Srbije. Sara Plakalović kao šesta.

Danas, Strahinja Erić je deset kilomtara prešao za 20:49.5, te je za 32 sekunde bio brži od danas drugoplasiranog Grka, Nikolausa Curekasa, odnosno trećeplasiranog Miloša Milosavljevića. Stefan Anić je poboljšao svoj plasman, završio je šestoplasirani, Uroš Lalović je bio deveti, Mihailo Škipina deseti, a Miloš Čolić nije završio trku. I drugog dana kod djevojaka Sanja Kusmuk je završila kao četvrtoplasirana, sada sa vremenom 14:33.4, 55 sekundi iza pobjednice Maide Drndić, dok je Sara Plakalović napredovala jedno mjesto i završila kao peta.