XS
SM
MD
LG

 Konjičanin Adnan Alagić dvostruki viceprvak svijeta u bodybuildingu i fitnessu

U slovenačkom gradu Brežice održano je Svjetsko prvenstvo u bodybuildingu i fitnesu uz učešče takmičara iz cijelog svijeta. Među njima bio je  i bh. predstavnik Konjičanin, Adnan Alagić, koji je postigao sjajne rezultate, osvojivši dvije titule viceprvaka svijeta u bodyuildingu i fitnessu.

- Kakav je osjećaji biti dvostruki viceprvak svijeta, upitali  smo  Adnana Alagiću.

" U pripreme za  prvenstvo ušao sam cijelim Bićem...totalno...Srcem, dušom i tijelom.U toku priprema bio sam na najstrožijem rezimu 16. sedmica, preko 208 treninga, 336 obroka....Koncept kompletnih priprema odradio je Petar Klančir moj istinski, iskreni, najbolji prijatelj, brat, ne znam vise kako da nazovem. Pod njegovim mentorstvom doveo sam se  "u životnu formu." Znam da je u ovakvim situacijama teško biti objektivan i nepristrasan, ali reći ću da je Petar Klančir jedan od najvećih stručnjaka u svijetu Bodybuldinga i fitnessa, jer njegov entuzijazam i energija su naprosto nevjerovatni.Poslije osvojene titule VICE ŠAMPIONA svijeta u dvije kategorije ima želju da učestvujem na Olimpiji u Americi ", riječi su Adnana Alagića.

" Hvala svima koji su bili uz mene, hvala mojoj supruzi koja je bila sve vrijeme uz mene, hvala mojoj porodici, hvala na nesebičnoj i ljudskoj podršci, takođe hvala i onima koji su se našli "sa druge strane"... bez vas nikad ne bih znao koliko zaista mogu i nikad ne bih spoznao svoje istinske talente i mogućnosti. Posebno bih se zahvalio Hotelu Garden City i generalnom direktoru Jasminu Badžaku.

Zahvalio bih se i opštini Konjic koji su svaki put bili uz mene i nasem BH timu sa na čelom Elmom Škaljic Hvala vam od Srca" kazao je dvostruku viceprvak svijeta, Adnan Alagić .