XS
SM
MD
LG

Nole osvojio Rim i postao rekorder po broju osvojenih Mastersa

Foto: ATP Tour

Novak Đoković osvojio je titulu na Mastersu u Rimu. On je u finalu savladao Dijega Švarcmana sa 2-0 u setovima.

Meč nije dobro počeo po Đokovića. Već u prvom gemu Švarcman dolazi do brejka. Uz manje probleme, Dijego je potvrdio brejk. U trećem gemu, Nole je bio vidno nervozan te je poklonio gem rivalu. U pauzi između gemova, Nole se izvikao na svoj boks i od tada je počeo igrati bolje. Vratio je oba brejka zaostatka te je došao do 3-3. 

Obojica su potom dobili svoje servis gemove. U devetom gemu, Švarcman je imao brejk lotpu ali ju je Nole spasio na mreži. Na kraju je poveo sa 5-4. Imao je u narednom gemu set loptu ali je Švarcman sjajnim forhendom spasio set loptu a kasnije je došao do 5-5. Nole je poveo 6-5 i došao do 0-40 na servis Švarcmana. Dijego je prve dvije spasio ali je na trećoj napravio grešku iz forhenda te je Nole sa 7-5 dobio pvi set.

Na startu drugog seta, razmijenili su po jedan brejk. Naredna dva gema su uzeli serveri. U petom gemu, Švarcman je imao 15-40. Na obje brejk lopte napravio je po grešku pa je Nole na kraju sačuvao servis i poveo sa 3-2. Naredna dva gema serveri su uzeli bez problema. U osmom gemu, Nole pravi brejk bez izgubljenog poena i dolazi do 5-3. Brejk je potvrdio te je sa 6-3 dobio drugi set.

Nole je ovom titulom došao do 36. Mastersa u karijeri te je postao rekorder po broju Masters titula.