XS
SM
MD
LG

Denver zamalo od gotovog napravio veresiju

Foto: Denver StIFFS

Košarkaši Denvera savladali su Los Anđeles Lejkerse sa 114-106 te su smanjili na 2-1 u seriji.

Lejkersi su bolje otvorili prvi period te su poveli 8-2. Denver je uspio napraviti preokret i doći do četiri poena prednosti. Na kraju su poenima Jokića dobili prvi period 29-27. Denver je odlično otvorio drugi period te su došli u jednom momentu i do 18 poena prednosti. Ipak, Lejkersi su se do poluvremena koliko toliko vratili i prišli na deset poena zaostatka. 

Lejkersi su prišli na startu trećeg perioda na -5. Međutim, onda se razigrao Džeremi Grent. Njegovom serijom 8-1, Denver je došao do dvocifrene prednosti. Kasnije su se razigrali Jokić i Marej pa je Denver došao i do +20. Ipak, u poslednji period ušli su sa 18 poena prednosti.

Na startu poslednjeg perioda, Meloun je izveo atipičnu i eksperimentalnu petorku i to mu se obilo o glavu. Od 20 poena prednosti, Denver je sebi zakomplikovao život i dozvolio Lejkersima da priđu na samo -3. Imao je LeBron trojku za izjednačenje ali je promašio. Denver je potom pojačao odbranu, Marej je pogađao u napadu i Denver je slavio.

Denver je do pobjede predvodio Marej sa 28 poena, 12 asistencija i osam skokova, Grent je imao 26 poena a Jokić 22 poena, deset skokova i pet asistencija. LeBron je predvodio Lejkerse sa 30 poena, 11 asistencija i deset skokova.