XS
SM
MD
LG

Motoristi ne mijenjaju smjer: Famos uspješno korača ka svome cilju

Famos iz Vojkovića se nakon sedam odigranih kola nalazi na trećem mjestu drogligaške tabele sa 14 bodova, bodom manje od Budućnosti iz Pilice i Glasinca na prva dva mjesta.

Motoristi su izgubili samo u prvom kolu, kada su u Višegradu promašili nekoliko izglednih šansi, a onda primili gol u samom finišu meča za poraz od 1:0. Nakon toga su nanizali šest utakmica bez poraza u ligi (4 pobjeda, 2 remija), a odigrali su i 0:0 protiv Slavije u Kupu Republike Srpske, da bi potom u penal lutriji ipak doživjeli poraz, iako je utisak da su Motoristi u tom meču zaslužili plasman dalje.

Posljednja utakmica protiv Milića u gostima pokazala je da je Famos na ispravnom putu, a čista, zaslužena i laka pobjeda na gostovanju kod ekipe koja je prošlu sezonu završila u vrhu tabele pokazuje da je Famos na pravom putu.

- Moram biti zadovoljan onim što smo uradili do sada. Ostaje žal što smo tu prvu utakmicu kiksali, ali to je fudbal. Isto tako je i ta utakmica mogla otići na našu stranu, ali vatiće nam se već negdje ti izgubljeni bodovi. Ja kao trener nemam apsolutno niti jednu zamjerku na rad svojih fudbalera. Milina je raditi kada na treningu imate nikad manje od 25 igrača. Time mislim da ne može ni većina prvoligaških klubova da se pohvali. To su vrijedni momci, radni, pa je onda i meni kao treneru mnogo lakše i spremiti utakmicu, rekao je trener Famosa, Vladimir Drinjak za naš portal, pa dodao:

- Kada smo nezasluženo ostali bez Prve lige Republike Srpske ljetos kada se formiralo takmičenje ja sam rekao da će nam to dati samo dodatni motiv u ovoj sezoni da dokažemo da je napravljena greška i učinjena nepravda prema nama. Mislim da se sada pokazuje koliko sam bio u pravu i mi upravo zbog toga u svakom meču imamo ogroman motiv da pobjedimo i da na kraju završimo kao prvoplasirani i po plasmanu se plasiramo u Prvu ligu Republike Srpske. To je naša želja, to je naš cilj i kako smo već ranije govorilo to je naša jedna kruna na sve što smo postigli u posljednjih desetak godina kako se ova generacija fudbalera počela formirati.

Uporedo sa dobrim igrama na terenu, Famos dosta toga radi i na poboljašnju infrastrukture, kao i na jačanju kluba na svim poljima.

- Moram da pohvalim našeg predsjednika Marinka Božovića. Sve što pravimo, pravimo i zahvaljujući njemu. Svi djelujemo kao jedna velika porodica. Dosta toga je urađeno tokom ljeta i na polju infrastrukture, kako na samom terenu, tako i na stadionskom objektu. Uz to, ovih dana će da budu postavljeni i reflektori na stadionu koje smo i ranije najavili, kako bismo mogli treninge obavljati u noćnom terminu. Mnogo će nam to značiti iz više razloga, prvo jer ćemo ljeti moći da se sklonimo od visokih temperatura, a istovremeno moći ćemo sada kada se dan skrati da zakažemo u večernjem terminima treninge, nakon što igrači završe svoje poslovne obaveze. Zaista, moram da pohvalim Upravu na čelu sa Marinkom Božovićem. Koliko je njima stalno do kluba govori i to da su sa nama gotovo na svim gostovanjima. Nema gostovanja u ovoj ligi na koje nisu otišli sa nama i podržavali nas. To dovoljno govori o njima samima i ja im dugujem neizmjernu zahvalnost na tome.

Vladimir Drinjak je pohvalio i omladinski pogon kluba.

- Neizostavne pohvale idu i na račun našeg omladinskog pogona. Po prvi put nakon duže vremena Famos ima sve omladinske kategorije od najmlađih pa do juniora. To je naša baza iz koje ćemo u dogledno vrijeme moći da crpimo igrače za seniorski tim. Znamo koliko je tu poteškoća bilo u prethodnom periodu, koliko smo se patili što nemamo juniore. Sada su i oni počeli igrati ligu, pa kakvi god rezultati bili, a oni svakako nisu u prvom planu, to će za njih biti jedno veliko iskustvo.

Famos će u osmom kolu Druge lige Republike Srpske grupa ''Istok'' ponovo na gostovanje, ovaj put u Dvorove kod posljednjeplasiranog Proletera.


Proleter 5 : 0 Romanija
Mladost (Gacko) 2 : 0 Guber
Budućnost 1 : 0 Bratstvo
Velež 2 : 0 Drina HE
Ilićka 01 2 : 1 Vlasenica
Famos 5 : 0 Stakorina
Milići 1 : 0 Jedinstvo
Glasinac 2011 0 : 0 Mladost (Rogatica)
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Budućnost 18 13 0 5 39
2 Famos 18 9 5 4 32
3 Drina HE 18 9 3 6 30
4 Glasinac 2011 18 9 3 6 30
5 Milići 18 9 1 8 28
6 Guber 18 8 3 7 27
7 Ilićka 01 18 8 3 7 27
8 Vlasenica 18 8 2 8 26
9 Jedinstvo 18 8 2 8 26
10 Velež 18 7 3 8 24
11 Mladost (Rogatica) 18 6 4 8 22
12 Mladost (Gacko) 18 6 4 8 22
13 Bratstvo 18 7 1 10 22
14 Romanija 18 6 3 9 21
15 Stakorina 18 4 6 8 18
16 Proleter 18 5 1 12 16