XS
SM
MD
LG

Ilić: Podigli smo klub na jedan viši nivo

Mladen Ilić

Fudbaleri Krupe prethodne sedmice bili su u centru pažnje nakon osvajanja sva tri boda na stadionu Grbavica protiv sarajevskog Željezničara. 

U razgovoru za naš portal generalni direktor Krupe, Mladen Ilić, govori o stanju u klubu, početku sezone, ali i svojim ličnim utiskom o radu u klubu iz Krupe na Vrbasu.

- Što se tiče samih rezultata mi smo na početku znali da nas čeka raspored, od šampiona koji je dolazio prvo kolo, pa na dalje. Sa posljednjim trijumfom smo zadovoljni sa stanjem na tabeli. Imamo dobru ekipu, pojačani smo sa nekoliko dobrih pojedinaca, koji će tek ući u jedan kontinuitet igranja i tada ćemo dobiti mnogo, rekao nam je Mladen Ilić, pa dodao:

- Liga se podijelila na dva dijela, gore su klubovi imućniji, a dole ovi koji će boriti za opstanak, ili neko ko će se odvojiti da izbjegne borbu za opstanak. Mi smo trijumfom na Grbavici dobili mnogo. Nismo otišli dole sa bijelom zastavom, ali jasno je da se Želji ne smije prijetiti pred utakmicu.To ne može ni Sarajevo pred derbi, a kamoli jedna Krupa. Međutim, šok terapija koju smo dobili sa trenerom Stojnićem je urodila plodom. Igrači su pokazali htijenje, želju i otišli smo sa tri boda. Vrlo važna tri boda zbog samog treninga, motiva igrača, a i tabelarno jer smo se podigli na tabeli. Očekuje nas i dalje težak raspored, Zrinjski, Široki, to su ekipe kojima također ne možemo prijetiti, ali daćemo sve od sebe da ostvarimo što bolji rezultat.

Pred samu utakmicu protiv Željezničara došlo je do promjene trenera, te je Zorana Marića naslijedio Velimir Stojnić. Šok terapija izazvana promjenom trenera pozitivno je djelovala na igrače. 

- Svakako. Zoran Marić je naš hajde da kažem porodični prijatelj, i kada je dolazio mi smo ga i najavili kao prijatelja. Kada nas je napustio, napustio nas je kao prijatelj. Smatrali smo da je njegov rad ispravan, filozofija fudbala ispravna, ali ekipa je ušla u jednu letargiju i shvatili smo da nam je potrebna svježa krv. Imali smo nekih opcija za trenere, ali taj period adaptacije koji bi se desio da je došao trener sa strane vjerovatno bi nas koštao još 2-3 utakmice nešto. Sa Stojnićem smo dobili čovjeka koji poznaje ligu, sve igrače i mislim da je taj njegov autoritet, filozofija fudbala, doprinjelo do toga da su ga igrači prihvatili na najbolji mogući način već u toj prvoj utakmici.

Krupa nije mnogo trgovala u prelaznom roku, ali je sa početkom Premijer lige morala da dovede još neka iskusnija pojačanja. Posljednji su stigli provjereni Simonović i Svraka.

- Tako je. Mi smo igrali prošle godine Prvu ligu Republike Srpske i bili smo dominantni prema svim ekipama, uz dužno poštovanje svima. Razlika u kvalitetu Prve lige i Premijer lige možda nas je čak malo i zavarala, odnosno neki igrači koji su bili dominantni u Prvoj ligi, sada su se pokazali kao nedovoljno kvalitetni za naše ostvarenje cilja, a to je opstanak. Bili smo primorani samim tim da dovedemo ciljana pojačanja i već sada imamo širinu. Sigurno da ćemo na kraju ovog dijela sezone napraviti ozbiljnu analizu i da ćemo u zimske pripreme ući sa jednom modifikovanom ekipom, gdje neće biti možda mnogo promjena, ali sigurno da nekih igrača iz ovog sastava neće biti u timu.

Svojim radom u klubu je zadovoljan. Ističe da je klub podignut na jedan viši nivo u brojnim segmentima, te da će i dalje nastaviti u tom pravcu.

- Ja sam neko ko je generalni direktor, neko ko svaki dan provodi svaki dan tu. Nisam neko ko se miješao u taj dio struke. Dolaskom Džimija Marića mi smo taj sportski sektor prepustili njemu i njegovim pomoćnicima i nismo se miješali u taj dio posla. Ja sam neko ko vodi brigu o organizaciji kluba i mislim da sam nekim svojim stavovima, nekim potezima, podigao klub na viši nivo, pokrenut je fan shop, podignuta je pr služba na viši nivo i u narednom periodu ću učiniti još sve što mogu da to ide na još jedan viši nivo. Naravno, sve to uz pomoć Upravnog odbora kluba, moje porodice, čega nije manjkalo niti u jednom trenutku.
 


Željezničar 3 : 0 Krupa
Tuzla City 1 : 2 Zrinjski
Sloboda 0 : 0 Borac
Mladost 0 : 1 Velež
Radnik 0 : 2 Široki Brijeg
Olimpik 0 : 3 Sarajevo
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Borac 33 21 4 8 67
2 Sarajevo 33 18 11 4 65
3 Velež 33 16 13 4 61
4 Zrinjski 33 18 5 10 59
5 Široki Brijeg 33 17 8 8 59
6 Tuzla City 33 13 9 11 48
7 Željezničar 33 12 8 13 44
8 Sloboda 33 10 7 16 37
9 Mladost 33 8 6 19 30
10 Krupa 33 7 7 19 28
11 Radnik 33 5 10 18 25
12 Olimpik 33 7 4 22 25