XS
SM
MD
LG

Denver se hrabro borio ali LeBron brutalnom partijom odveo Lejkerse u finale

Foto: Sky Sports

Košarkaši Los Andđeles Lejkersa prvi su finalisti NBA lige. Oni su savladali Denver sa 117-107 te su sa 4-1 prošli u finale.

Denver predvođen Jokićem i Grentom dobro otvara meč te su poveli sa 12-7. Međutim, Jokić je opet ušao u probleme sa ličnim greškama. Lejkersi su to iskoristili te zahvaljujući igračima sa klupe, dobili prvi period sa 33-30. Jokić je na startu drugog perioda zaradio i treći faul pa se preselio na klupu. Denver se držao koliko je mogao ali su Lejkersi na odmor otišli sa +10.

Lejkersi su dobro otvorili treći period i došli su do 16 poena prednosti. U dobar napadački ritam Denver su uveli prije svih Grent a onda i Milsap. Bacanjima Mareja, Denver je došao do 84-84. Ipak, trojkom Dejvisa Lejkersi su došli do tri poena prednosti pred poslednji period. Lejkersi su se uspjeli odvojiti na +10 ali poenima Jokića pod faulom, Denver je prišao na -4. Tada je na scenu stupio LeBron te serijom maestralnih poteza odveo svoj tim u finale.

LeBron je meč završio sa 38 poena, 16 skokova i deset asistencija dok su Denver sa po 20 poena predvodili Grent i Jokić.

Lejkersi će u finalu igrati protiv Majamija ili Bostona. Majami u toj seriji vodi 3-2.