XS
SM
MD
LG

RG: Miloju srpski derbi i najveća pobjeda u karijeri

Foto: ITF

Nikola Milojević ostvario je najveću pobjedu u svojoj karijeri. On je u prvom kolu Rolan Garosa slavio u srpskom derbiju protiv Filipa Krajinovića sa 3-1.

Milojević je sjajno otvorio meč te je duplim brejkom poveo sa 3-0. Ipak, Krajinović je uspio nadoknaditi minus i doći do 3-3. U sedmom gemu, Milojević je propustio dvije brejk lopte pa je Filip došao do preokreta. Deveti gem bio je nevjerovatan. Gem je trajao skoro 20 minuta, odigrao je čak 46 poena a Milojević je petu brejk loptu iskoristio i poveo sa 5-4. Brejk je i potvrdio te je sa 6-4 dobio prvi set.

Na startu drugog seta, obojica tenisera napravili su po brejk. I treći gem je bio dug, Milojević je imao brejk loptu ali je Filip sačuvao serivs. U narednom gemu, Krajinović pravi brejk. Čuvao je brejk prednosti do devetog gema bez problema. Tada opet jedan dug gem. Imao je Milojević tri puta brejk loptu ali nije niti jednu iskoristio. Na kraju je Krajinović iskoristio prvu set loptu te je sa 6-3 dobio drugi set.

Milojević je odlično otvorio treći set te je poveo sa 3-0. Imao je do kraja seta problema samo u petom gemu kada je spasio brejk loptu. Na kraju je sa 6-3 dobio drugi set. U četvrtom setu, Filipova igra se potpuno raspala što je Nikola znao iskoristiti. Napravio je tri brejka te je sa 6-1 dobio četvrti set.

Nikoli je ovo prva pobjea na Slemu u karijeri a rival u narednoj rundi biće mu bolji iz meča Bedene - Rinderkneh.