XS
SM
MD
LG

Slavija dočekuje Mladost: Idemo po pobjedu!

Trener Slavije, Zoran Erbez, rekao je za naš portal pred utakmicu sa Mladosti u 1/16 finala Kupa BIH da će napraviti nekoliko promjena u sastavu, ali da svakako ide na pobjedu protiv premijerligaša.

Ističe da je uvijek dobro da se ima više utakmice i da je Kup interesantno takmičenje. A ako neko zna kako se igra Kup onda je to svakako Zoran Erbez koji je Slaviji i donio jedini trofej u ovom takmičenju 2009. godine.

- Vjerovatno će biti nekih izmjena u odnosu na posljednju prvenstvenu utakmicu. Pokušaćemo da igramo, pa vidjećemo kako će se otvoriti. Idemo na pobjedu, Kup je uvijek interesantno takmičenje, koje smo uostalim mi već i osvajali. Ukoliko pobjedimo biće to odlična stvar, uvijek je dobro imati veći broj utakmica, rekao nam je Zoran Erbez.

On nije sjedio na klupi Sokolova u subotu kada je njegova ekipa savladala Podrinje iz Janje sa 2:0. On je bio sa reprezentacijom, te nije radio sa ekipom,  ali je, kaže, bio na stalnoj vezi sa trenerima i najiskusnijim Vučinom Šćepanovićem.

- Stalno sam bio u kontaktu sa Regojom, Remićem, Šćepanovićem. Momci su čitave sedmice radili maksimalno ozbiljno i prenijeli su to na utakmicu.Dobra stvar je, ono što su mi prenijeli, što su igrači od prvog do zadnjeg minuta bili 100% skocentrisani na utakmicu i igrali jako. Bio je težak teren, jako loši uslovi za igru, 0:0 poluvrijeme, ali momci su imali maksimalnu koncentraciju i stigli su do pobjede i ja im čestitam.

Utakmica Slavija - Mladost igra se sutra od 16.00 u Istočnom Sarajevu, bez prisustva publike. Meč sudi Ernis Džemidžić iz Goražda.