XS
SM
MD
LG

Lejkersi razbili Majami za 1-0, teža povreda Dragića

Foto: Los Angeles Tribute

Košarkaši Los Anđeles Lejkersa savladali su Majami sa 116-98 te su poveli sa 1-0 u velikom finalu.

Meč je počeo u sjajnom ritmu. Batler je uveo Majami u dobar ritam a Dejvis Lejkerse. Majami je sjajnom odbranom i raznovrsnim napadom, sredinom prvog perioa došao do +13. Koldvel Poup je sa dvije trojke uveo Lejkerse u dobar ritam. Majami nije uspijevao doći do poena, Poup i Dejvsi su nastavili pogađati i Lejkersi su se vratili. Na kraju su trojkom Karuza dobili prvi period sa 31-28. 

Lejkersi su održavali prednost na startu drugog perioda. Međutim, nakon što je Hiro ušao u seriju i pogodio dvije trojke, Majami je poveo 43-41. Međutim, tu je krenula serija Lejkersa. Šuterski su izgledali nevjerovatno, odbrana je funkcionisala i prednost Lejkersa je samo rasla. Serijom 24-5 došli su do preokreta te su na domor otišli sa 17 poena prednosti. 

Očekivao se odgovor Majamija u trećem periodu ali Lejkersi su nastavili nestvarno šutirati i povećavati prednost. Na sve to, Dragić je povrijedio stopalo i završio utakmicu a onda se povrijedio i Adebajo. Lejkersi su na kraju u poslednji period ušli sa 26 poena prednosti. Lejkersi su se opustili u poslednjem periodu pa je Majami poenima Hiroa uspio prići na -13. Međutim, LeBron je vezao četiri poena i riješio je sve dileme oko pobjednika.

Dejvis je imao 34 poena i osam skokova dok je LeBron imao 23 poena, 12 skokova i devet asistencija. Batler je predvodio Majami sa 23 poena.