XS
SM
MD
LG

Ćajić na stazi uspeha

Vuk Ćajić

Rogatica je od davnina poznata po motociklističkim nadmetanjima. Nekada su se  u gradiću na obalama Rakitnice vozile ulične moto trke, a poseban trag su ostavila nadmetanja u moto - krosu na stazi Ptičijak. Rogatica je imala i nekoliko istaknutih takmičara u motociklizmu, a na pravom putu da postane zvučno ime moto - krosa je mladi Vuk Ćajić.

Tek nedavno napunio je deset godina, a ovaj daroviti motociklista je već postao poznato ime u ovom adrenalinskom  sportu na prostorima Bosne i Hercegovine , Srbije, a i šire.

 Iako se nadmeće u dosta otežanim okolnostima Ćajić je u protekle dvije sezone zabeležio odlične rezultate i okitio se velikim brojem titula. Nažalost, ovaj talentovani motociklista se ne takmiči za AMK Rogatice,  jer nema podršku opštinskih vlasti i sportskih organizacija, a ipak je nastupao pod imenom rodnog grada, dok se na prvenstvu Srbije se nadmeće za MK Tanasko Rajić iz Čačaka .

-Počeo sam da se bavim moto - krosom pre tri godine. Moj otac, a i brat su se takođe takmičili u ovom atraktivnom sportu, kažu „iver ne pada daleko od klade“ imalo mi je po kome doći . Od malih nogu sam zavolio moto - kros i on je postao moja opsesija. Sa takmičenjima sam počeo prošle sezone i vozio sam uporedo, a i sada vozim  u  šampionatima BiH i Srbije . Odmah na startu sam ostvario lep uspeh, u klasi MX 85 sam osvojio drugo mesto u BiH, dok sam ove godine završio na trećoj poziciji, u konkurenciji dosta starijih motociklista od mene. Što se tiče Srbije proteklu sezonu sam završio na trećem mestu u kategoriji MX 65, a trenutno se borim za lidersku poziciju i  nadam se da ću na kraju takmičarske godine ostvariti cilj i popeti se na najveću stepenicu pobedničkog postolja. Uspevam da stignem sve obaveze, kako u školi, tako na treninzima i takmičenjima . Nažalost izostala je podrška koja je bila očekivana u mom napredovanju, ali bez obzira na sve prepreke ipak ću uz maksimalnu pomoć mojih roditelja , porodice i  sponzora kojim dugujem veliku zahvalnost ostvariti sve ciljeve što se tiče moto – krosa - istakao je mladi motociklista Vuk Ćajić

Iako smo na početku priče istakli da je Rogatica bila prepoznatljiva po motociklizmu trenutno aktuelna vlast  nije puno zainteresovana za napredak ovog sporta.

Poznata staza Ptičijak koja je jedna od najlepših i najpreglednijih u Evropi je skoro uništena, startna ravnina je zatrpana  pa je i to prepreka mladom Vuku Ćajiću da održava redovne treninge i  mora se snalaziti često i improvizovati, a uz to ići na druge destinacije poznate po moto - krosu u Kreševo, Derventu, Vitez da bi trenirao....Uz sve to treba napomenuti da je mladi Ćajić koji je prestavljao rodni grad na najbolji način bez obzira što nije imao podršku,  bio predložen i za nagradu koja se dodeljuje za izuzetnu promociju opštine Rogatica .Iako je bio  jedini kandidat ali nerazumijevanjem vlasti njegova nominacija nije ni uzeta na razmatranje.

Nažalost nekorektan i neprofesionalan odnos prema mladim sportskim pokoljenjima radi politike koja je ušla u sve sfere života pa i sporta.