XS
SM
MD
LG

Šta nam je donio prvi krug Premijer ženske lige BiH?

Završen prvi krug Premijer ženske lige BiH

Svi smo jedva čekali da startuje nova sezona Premijer ženske lige Bosne i Hecegovine i uspješno smo je i dočekali. Kao što sam pisao i u najavi nove takmičarske sezone, moje su procjene bile tačne.

Poslije prvog kruga najvišeg ranga takmičenja bh. fudbal za žene, jasno se vidi kome predstoji borba za opstanak, a ko će voditi fajt za vrh tabele.

Ako ćemo gledati objektivno stanje tabele, vrh nas nije iznenadio. SFK 2000 Sarajevo očekivano je zabilježilo sedam pobjeda i sa maksimalnim učinkom nalaze se na prvoj poziciji. Prati ih Emina Mostar, koja ima tri boda manje, a Iskra Bugojno i Radnik Bijeljina imaju po 12 osvojenih bodova. Peta je Lokomotiva Brčko sa deset, Banja Luka ima šest, Fortuna četiri i Modriča je bez bodova.

Najmanje golova u prvih sedam kola primila je SFK 2000 Sarajeva ili bolje rečeno niko im do sada nije zatresao mrežu, dok je najviše puta loptu vadio iz mreže tim iz Živinica, ekipa Fortuna koja je primila čak 31 pogodak.

Što se tiče opstanka, teška borba predstoji ekipi Modriči, koja je zakucana na dno tabele bez osvojenog boda, a takođe u tom krugu biće Fortuna iz Živinica i Banja Luka, gdje će biti evidentno da se svaki tim bori za svaki bod praktično do posljednjeg kola.

Jedini meč na kojem nije bilo golova u sedam odigranih kola bilo je u Brčkom, kada su se u trećem kolu sastali Lokomotiva i Fortuna Živinica, a taj meč je završen bez pogodaka, iako su oba tima imali izuzetno dobrih šansi.

Sigruno je da će i drugi krug biti dosta zanimljiv. Do kraja prvog dijela sezone pred odlazak na zimsku pauzu ostalo je da se odigra još četiri kola.

Kreće drugi krug

Pojačanja

Svi klubovi imali su pravo da dovode igračice do trećeg oktobra, međutim to sada neće biti moguće, jer je prelazni rok završen, a mi vam donosimo listu od klubova iz Premijer ženske lige BiH koje su angažovale svoja nova pojačanja. Podsjećamo, najviše je radila ekipa Banja Luka, čak sedam fudbalerki doveli su u svoje redove.

Banja Luka: Jovana Milinković, Jovana Milinović, Biljana Srdić, Dušanka Savanović, Svjetlana Crnjak, Jelena Gvozderac, Dijana Stanišljević.
Otišle su: Zorana Vesić, Nikolina Vasiljević.

SFK 2000 Sarajevo: Maja Jelčić, Iman Šljivo, Amela Kršo, Nikolina Dijaković, Đula Velagić, Mia Kuljanin. Nije bilo odlazaka.

Lokomotiva Brčko: Slađana Smiljanić, Nikolina Vasiljević, Ajla Faćić, Mevlida Džanić.
Otišle su: Dragana Vrsajko, Aldina Škahić, Esmeralda Mujkić, Tijana Rosuljaš.

Iskra Bugojno: Ana Bojanić, Esmeralda Mujkić, Sabina Mujagić.
Otišle su: Andrea Grebenar, Nikolina Dijaković, Zerina Piskić, Elma Kundić, Mia Kuljanin.

Emina Mostar: Lorena Čondra, Zerina Piskić, Emina Ćurović.
Otišla je: Đula Velagić.

Modriča: Senada Muratović, Emina Karić, Tijana Rosuljaš, Aldina Škahić.
Otišle su: Slađana Smiljanić i Slađana Vejnović.

Fortuna Živinice: Emina Trako, Rabija Kešetović, Tijana Pejić, Sajra Handžić, Milica Tatić, Sedina Begović.
Otišle su: Mevlida Džanić i Ajla Faćić.

Radnik Bijeljina: Nije bilo dolazaka, ni odlazaka iz kluba.

Svežite se. Krećemo u drugu rundu njenog veličanstva - Premijer ženske lige Bosne i Hercegovine

Svežite se


Lokomotiva 9 : 0 Modriča
Radnik Bumerang 3 : 1 Iskra
Fortuna 2 : 4 Emina
Banja Luka 0 : 10 SFK 2000
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 SFK 2000 21 20 1 0 61
2 Emina 21 17 1 3 52
3 Radnik Bumerang 21 11 0 10 33
4 Iskra 21 10 3 8 33
5 Lokomotiva 21 9 2 10 29
6 Fortuna 21 5 5 11 20
7 Banja Luka 21 4 3 14 15
8 Modriča 21 0 1 20 1