XS
SM
MD
LG

Nadal savladao Noleta i osvojio 20. Gren Slem

Foto: Tennishead

Rafael Nadal pobjednik je Rolan Garosa. On je u finalu savladao Novaka Đokovića sa 3-0 u setovima.

Meč nije počeo dobro za Noleta. U prva dva svoja servis gema nije upsio uzeti poen na prvi servis te je Nadal oba puta došao do brejka. Imao je problema da potvrdi oba brejka. U prvom Rafinom servis gemu igralo se na razliku, u drugom je spašavao tri brejk lopte ali je poveo sa 4-0 na startu meča. Imao je Nole 40-0 u sledećem gemu. Međutim, nije uspio uzeti svoj servis. Spasio je i dvije brejk lopte ali treću nije i Nadal je poveo sa 5-0. Na kraju je sa 6-0 dobio prvi set.

I start drugog seta bio je težak za Noleta. Imao je Rafa 15-40, imao i prednost ali je Nole spasio sve tri brejk lopte i došao je do prvog gema. Ni naredni servis gem Noleta nije bio lagan. Spasio je dvije brejk lopte ali je treću Nadal iskoristio i poveo je sa 2-1. I u petom gemu slična situacija. Nole je spasio jednu brejk loptu ali je drugu Nadal iskoristio i poveo je sa 4-1. Nadal je sačuvao dupli brejk prednosti te je sa 6-2 dobio drugi set.

Prvu brejk loptu, Rafa je u trećem setu imao u trećem gemu. Međutim, konačno je nešto promašio. Na kraju je Nole poveo sa 2-1. U petom gemu Nadal je napravio brejk sa nulom te je poveo sa 3-2. Međutim, Rafa nije uspio potvrditi brejk. Prvu brejk loptu Nole nije iskoristio ali drugu jeste i došao je do 3-3. Pri rezultatu 4-4, Nadal je imao brejk loptu. Ipak, Nole je sačuvao servis i poveo je sa 5-4. U 11. gemu, Nadal je došao do brejka uz dvije odluke Dumusue na štetu Noleta, kada je sudio dva sumnjiva auta. Na kraju je Rafa sa 7-5 dobio treći set.

Rafi je ovo 20. Gren Slem titula i sada se izjednačio sa Federerom po broju titula na Slemovima. Nole je ostao na 17.